Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα…» (α΄μέρος) | 20.03.2024

Μια ζωντανή ηχογράφηση του 2010, με τον Δήμο Μούτση… για τον Δήμο Μούτση

Τραγουδούν: Κώστας Τριανταφυλλίδης – Ασπασία Στρατηγού

Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μαρτίου, 9 με 10 το βράδυ, στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.

Το 2010 ο Δήμος Μούτσης είχε ήδη χρόνια να παίξει και να τραγουδήσει δημόσια, κι ακόμα περισσότερα να εκδώσει καινούργια τραγούδια… Από τα τραγούδια του, αυτά που τραγουδιούνταν συνήθως από άλλους, ήταν κυρίως εκείνα της πρώτης εποχής. Από το «Αύριο πάλι» και τον «Άγιο Φεβρουάριο» – με φωτεινή εξαίρεση βεβαίως από τα νεώτερα χρόνια το «Δε λες κουβέντα».

Παρ’ όλα αυτά, βρέθηκε μαζί μας στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στα πλαίσια των ηχογραφήσεων της εκπομπής «Ησυχία! Γράφουμε…». Παρακολούθησε αλλά έκανε και τις παρατηρήσεις του σε μια ομάδα νέων μουσικών και ερμηνευτών που έπαιξαν μια σειρά από τραγούδια του. Και μάλιστα κάποια από την δεύτερη περίοδο της διαδρομής του, όταν ο ίδιος γράφει μουσική, στίχους και τραγουδά τα τραγούδια από το «Ενέχυρο» και το «Να!». Το «Γουόκμαν», το «Όνειρο» αλλά και η «Ερηνούλα» και το «Γράμμα από την λεγεώνα των ξένων» και άλλα τραγούδια εκείνης της περιόδου, κλήθηκε να υπηρετήσει επάξια ο νεαρός – τότε – τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης. Και ο ίδιος, μαζί με την Ασπασία Στρατηγού, τραγούδησαν και κάποια χαρακτηριστικά κομμάτια από την «Τετραλογία», τον «Άγιο Φεβρουάριο» αλλά και τα λαϊκά της πρώτης εποχής. Η γενικότερη επιμέλεια του μικρού σχήματος που συνοδεύει τα τραγούδια, ήταν του επίσης πολύ νέου τότε πιανίστα Άρη Βλάχου.

Παράλληλα, στην εκπομπή ακούστηκαν κάποιες ανέκδοτες «δοκιμές» του ίδιου του Δήμου Μούτση, σε τραγούδια που εν τέλει, ηχογράφησε για την δισκογραφία με την Νάνα Μούσχουρη.

Από το Αρχείο του «Ησυχία! Γράφουμε…» λοιπόν! «Τα τραγούδια του Δήμου Μούτση με καινούργια φωνή».

Πρώτη μετάδοση : 11 Ιουνίου 2010.

ΣΗΜ : Η φωτογραφία από την ηχογράφηση της εκπομπής.



σχετικα ondemand