Αδέσποτες Νότες Μιχάλης Γελασάκης
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Αδέσποτες Νότες”: «Πολλά είδανε τα μάτια μου» – Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 τιμά τον Μάρκο Βαμβακάρη

Ο Μάρκος Βαμβακάρης ετοιμάζεται για μία μεγάλη συναυλία λαϊκής μουσικής στο θέατρο «Κεντρικόν» στις 5.12.1966. Νωρίτερα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Από ρεπορτάζ του Ανδρέα Δεληγιάννη διαβάζουμε:
«Αυτή η συναυλία είναι μεγάλη υπόθεσις – είπε. Ο πολύς κόσμος κυρίως οι νεότεροι, μπορεί να έχετε ακουστά για κάποιο Μάρκο, μπορεί να αγαπάτε τα τραγούδια μου, αλλά δεν με ξέρετε, έτσι δεν είναι;” Και αμέσως μετά ο γερο-Μάρκος μας μίλησε για το γνήσιο λαϊκό τραγούδι: «Η γνήσια λαϊκή μουσική είμαστε εμείς οι παλιοί. Εγώ, ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, τούτος εδώ ο Μητσάκης. Ξέρετε τι έχω τραβήξει γι’ αυτό το μπουζούκι; Εμάς γουστάρει ο κόσμος, δεν βλέπετε τι γίνεται τώρα με τους δίσκους μου; Ο Βαμβακάρης γίνεται της μόδας. Το βλέπω αυτό αναμεταξύ μας, γελάω, το βρίσκω απίστευτο. Οι άλλοι, οι νεότεροι έχουν ξεφύγει απ’ τη γραμμή που αρχίσαμε…».
Ήταν και ο Μητσάκης στην χθεσινή συνέντευξη και βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τον Χατζιδάκι.
«Τι έκανε; Μπήκε στον κήπο μας και διάλεξε ό,τι καλύτερο για να το παρουσιάσει για δικό του. Δεν είναι λαϊκή μουσική αυτό που κάνει, κάτι άλλο είναι, όχι όμως λαϊκή μουσική».
Ο Βαμβακάρης είπε άλλα:
«Ο Χατζιδάκις ξέρει καλά τι σημαίνει γνήσιο λαϊκό τραγούδι, είναι θαυμάσιο παιδί. Τον αγαπώ… Και ο Χατζιδάκις και ο Θεοδωράκης έδωσαν πολλά για το λαϊκό τραγούδι…».

Στο πλαίσιο του ημερήσιου αφιερώματος ο Μιχάλης Γελασάκης διαβάζει αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη, ενώ θα ακουστούν και σπάνια ηχητικά με τη φωνή του. Σήμερα στις “Αδέσποτες Νότες”, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, 12:00 – 14:00.

Φωτογραφία: Ο Μάρκος Βαμβακάρης στο σπίτι του στη Νίκαια τον Μάρτιο του 1971 ©Αρχείο Κουνάδη

σχετικα ondemand