Ένας Άμλετ για το δρόμο Ελένη Κουρτίδου
0:00
0:00 LIVE
958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

27Απρ2020 – Ένας Άμλετ για το δρόμο

Ο Διευθυντής της ΔΕΒΘ, Μανώλης Πιμπλής, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας (9.58 και 102fm)

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιούσε σε λίγες μέρες την 17η διοργάνωση της έχει αναβληθεί για τις 29 Οκτωβρίου με αμφίβολη, ωστόσο, και αυτή την ημερομηνία διεξαγωγής. Ο Διευθυντής της ΔΕΒΘ, Μανώλης Πιμπλής, έδωσε συνέντευξη στο κοινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα των ραδιοφώνων της ΕΡΤ3, του 9.58fm και 102fm, στην εκπομπή της Ελένη Κουρτίδου «ένας Άμλετ για το δρόμο» με θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας τόσο για την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όσο και συνολικότερα για τον χώρο του βιβλίου.

Στο ερώτημα αν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί η Έκθεση στις νέες ημερομηνίες, απάντησε πως δε θα λάβει οποιαδήποτε απόφαση πριν να τελειώσει ο Ιούνιος, που αναμένεται πως θα είναι καθαρότερη η εικόνα για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και πως οι τελικές αποφάσεις  δε θα ανακοινωθούν πριν τα τέλη Αυγούστου. Αποκάλυψε πως «το plan B είναι διαδικτυακό» και η ομάδα εργασίας δουλεύει ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. «Θα είναι μια διαδικασία» είπε,  «που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται διαδοχικά στη διάρκεια των μηνών με κορύφωση το τετραήμερο της διοργάνωσης κα μπορεί να περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις λόγου, διαγωνισμούς και πολλά άλλα.

Ένα βασικό ζήτημα στην περίπτωση της διαδικτυακής διεξαγωγής της Έκθεσης είναι με ποιον τρόπο «θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της διοργάνωσης ουσιαστικά και όχι μόνο στον τίτλο». «Εξετάζουμε αν μπορεί να επιτρέπονται φυσικές εκδηλώσεις σε μικρότερους ή ανοιχτούς χώρους και να έχουμε ένα συνδυασμό διαδικτυακών με παράλληλες εκδηλώσεις μέσα στην πόλη, ώστε να μην χαθεί η φυσική εκδοχή της Έκθεσης.»

Για την ώρα, σύμφωνα με τον κ. Πιμπλή, όλα είναι αμφίβολα, ακόμα και το αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η επόμενη διοργάνωση, τον Μάιο της επόμενης χρονιάς.

 

σχετικα podcasts