Η Βοηθός Διαχειριστή Έργου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Incommon, Συντονίστρια της Δράσης «Μην πετάς, διάλεξε μεΝού να φας» Σόφη Σαρρή στον 102FM της ΕΡΤ3. /«Εδώ και Τώρα»/.
Στον 4ο Γαστρονομικό Περίπατο για την απώλεια και τη σπατάλη τροφής στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Μην πετάς, διάλεξε μεΝού να φας», που προάγει την κυκλική οικονομία και πραγματοποιείται σε συνεργασία με εστιατόρια της περιοχής αναφέρθηκε η βοηθός Διαχειριστή Έργου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Incommon» και Συντονίστρια της Δράσης «Μην πετάς, διάλεξε μεΝού να φας» Σόφη Σαρρή, μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ και Τώρα» του 102FM της ΕΡΤ3.
«Είναι πολύ αγαπημένη μας δράση. Την οργανώνουμε αυτή την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 6-9 το απόγευμα στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης για 4η χρονιά. Καλούμε τους ανθρώπους να επισκεφτούν τα μαγαζιά, να γνωρίσουν τα μαγειρικά tips για να μην ξοδεύουν και κυρίως να μη σπαταλούν και να μην πετάνε φαγητό. Αποτελεί σημαντικό πρόβλημα της εποχής μας, που επηρεάζει αρνητικά την κλιματική κρίση και το φαινόμενο του θερμοκηπίου» επισήμανε η κα. Σαρρή, και πρόσθεσε: «Πετάμε έκαστος 87 κιλά τροφο-σκουπίδια ετησίως. Οι τροφές ως σκουπίδια εκλύουν αέρια του θερμοκηπίου. Με τη δράση μας προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες να επιλέξουν τι μπορούν να κρατήσουν ως τροφή ανακυκλώσιμη, για να μην την πετάξουμε, κυρίως λόγω της ημερομηνίας λήξης. Είναι πλέον μόδα, με την καλή έννοια του όρου το “waste zero” . Το έκαναν παλιότερα και οι γιαγιάδες μας. Όποια τροφή περίσσευε το έκαναν κροκέτες οι γιαγιάδες μας. Πέρυσι ένα συγκεκριμένο μαγαζί , τις σκαλισμένες κολοκύθες για ντεκόρ, αξιοποίησαν μαγειρικά το εσωτερικό τους και έφτιαξαν γλυκά. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας. Θα απλωθούμε στη γειτονιά, με ταπεράκια, σε συνεργασία με εστιατόρια της Άνω Πόλης»