Στη φύτευση 25.000 δέντρων στη δημοτική ενότητα Πεύκων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ενίσχυσης και εμπλουτισμού του περιαστικού πρασίνου , εντός και πέριξ του Δήμου Νεαπόλεως-Συκεών αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων – Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Νεάπολης –Συκεών Παρή Γεννίτσαρη, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» στον 102FM της ΕΡΤ3.
«Το σχέδιο αφορά 1200 στρέμματα που κηρύχθηκαν αναδασωτέα. Έχουμε ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη και περιμένουμε την έγκριση από τη Διεύθυνση Αναδασώσεως του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης , ως προς το είδος των φυτών που θα εμφυτευθούν, τον τρόπος φύτευσης, καθώς και την επιστημονική υποστήριξη του συγκεκριμένου έργου αναγέννησης του πρασίνου, που αφορά όλο το Δήμο μας και όχι μόνο την κοινότητα Πεύκων», επισήμανε η κα. Γεννίτσαρη και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία ενός άλσους πάνω από την οδό Ακροπόλεως, απέναντι από το δάσος του Σεϊχ Σου. Θα το δούμε την επόμενη φυτευτική περίοδο το Νοέμβριο του 2025, ενώ το κόστος για τη φύτευση των 25000 δένδρων φθάνει τα 150.000 ευρώ, που θα προέλθουν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, από εταίρους και χορηγούς. Σε ένα Δήμο πυκνοκατοικημένο, όπως βέβαια όλο το πολεοδομική συγκρότημα Θεσσαλονίκης αποτελεί κρίσιμη η επιλογή και η ιεράρχηση που δίνουμε στο πράσινο που αφορά στην αισθητική του τοπίου, στην υγεία μας και στην κλιματική αλλαγή. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι πολύ σημαντικές. Ικανοποιημένοι δεν είμαστε ποτέ. Πέραν αυτού του σχεδίου, στην παρούσα φυτευτική περίοδο, εμπλουτίζουμε τα υπάρχοντα πάρκα, όλου του Δήμου μας , με αναπλάσεις και 11.000 φυτεύσεις, καθώς και τη δημιουργία νέων μικρών πνευμόνων πρασίνου – μικρές ανάσες πρασίνου, μέσα στις γειτονιές του Δήμου μας».
Ως προς το θέμα της παρουσίας των αγριογούρουνων εντός του αστικού ιστού η κα. Γεννίτσαρη σημείωσε: «Μεγάλος αριθμός αγριογούρουνων βρέθηκε εντός του Δήμου μας, που είναι σε επαφή με το δάσος του Σειχ Σου. Βρέθηκαν ακόμη και σε παιδική χαρά. Καλούμε το Δασαρχείο με ειδικές παγίδες για να τα πιάσουν και να τα επιστρέψουν στο δάσος. Ο Δήμος μας δεν έχει την τεχνογνωσία, να εμποδίσει την είσοδός τους στο αστικό περιβάλλον. Πέραν των κινδύνων για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, απειλούνται και τα τρία κηπάρια λαχανόκηπων του Δήμου μας».