Εδώ και τώρα Δ. Καραμαούνας, Α. Βούζη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο επικεφαλής στη Βόρεια Ελλάδα της κοινωνικής οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ Νίκος Γαβαλάς, στον 102FM | «Εδώ και Τώρα» | 31.05.2024

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας ανάπτυξης νέων δομών υποστήριξης των νέων που υπέγραψαν η Άρσις με τον δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής αναφέρθηκε ο επικεφαλής στη Βόρεια Ελλάδα της κοινωνικής οργάνωσης Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ Νίκος Γαβαλάς, μιλώντας στην εκπομπή  «Εδώ και Τώρα» του 102FM της ΕΡΤ3.

«Με το Δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε μια μακροχρόνια συνεργασία. Με την ευελιξία, τη δυναμική και την τεχνογνωσία του φορέα μας σε κάποια ζητήματα, είναι σημαντικό να το δουλέψουμε στην κοινωνία και να έχουμε τους θεσμικούς φορείς κοντά μας, για να έχουν βιωσιμότητα οι δράσεις μας. Ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι τα φαινόμενα έξαρσης της νεανικής βίας, της παραβατικότητας.

Δεν υπάρχει μια συγκροτημένη, στοχευμένη πολιτική από την κεντρική διοίκηση και αρμόδιοι φορείς που θα ενεργήσουν επ’ αυτού. Επομένως, έχουμε την περιστασιακή, αποσπασματική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων από τις κατά τόπους υπηρεσίες, με τις δυνάμεις και τα όρια που έχουν» επισήμανε ο κ. Γαβαλάς.

Και πρόσθεσε: «αυτό που προτείναμε στον δήμο είναι να στήσουμε μαζί μια νέα υπηρεσία, που θα επιλαμβάνεται των ζητημάτων αυτών, θα έχει μια εξειδικευμένη μεθοδολογία και γνώση, ώστε να υποστηρίξει και τους άλλους φορείς. Παράδειγμα, όταν ένα παιδί έχει παραβατική συμπεριφορά και περνά από τα δικαστήρια ανηλίκων, που έχουν περιορισμένη δυνατότητα,  θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε το παιδί, να μπει σε ένα πλαίσιο.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Γαβαλάς τόνισε: « Θα έπρεπε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει και λόγο και έργο. Είπαμε να κάνουμε το μνημόνιο συνεργασίας και στη συνέχεια να φτιάξουμε ένα συμβούλιο για την πρόληψη παραβατικότητας, να κάνουμε ενημερώσεις για τα θέματα αυτά και να στήσουμε κι έναν συμβουλευτικό σταθμό, που θα ενταχθεί στο δυναμικό του δήμου».

σχετικα ondemand