Εδώ και τώρα Δ. Καραμαούνας, Α. Βούζη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας, στον 102FM | «Εδώ και Τώρα» | 11.04.2024

Στις τελευταίες εξελίξεις στο έργο του Flyover αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας μιλώντας στην εκπομπή « Εδώ και Τώρα» του 102FM της ΕΡΤ3: «Προφανώς όταν γίνεται ένα έργο στον αστικό ιστό, πάντα υπάρχουν αντιδράσεις, ενστάσεις, αμφιβολίες, διαφορετικές απόψεις. Γι’ αυτό και κάποιοι πολίτες θεωρούν ότι είναι εύλογο αν θίγονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Εγώ αυτό που έχω να πω ως μηχανικός και ως αντιπεριφερειάρχης είναι ότι, όντως το συγκεκριμένο έργο έχει επιφέρει σημαντική ταλαιπωρία στους συμπολίτες μας και αυτή θα μεγαλώσει και θα επιμηκυνθεί, όσο καθυστερεί η υλοποίηση του. Είναι έργο απαραίτητο για τη συμβολή στην επίλυση του κυκλοφοριακού της πόλης.

Από την άλλη, για να είμαστε και ειλικρινείς, σε αυτή τη διαδικασία των ενστάσεων υπάρχουν και υπερβολές. Δεν μπορεί να ξεκινήσει κανένα έργο, δεν μπορεί να πάρει άδεια να χρηματοδοτηθεί ή από το δημόσιο ή από τις τράπεζες, χωρίς να υπάρχουν οι μελέτες που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι, έχει στατική μελέτη και μελέτη οδοποιϊας. Στην πορεία κάποιες μπορεί ελαφρώς να τροποποιηθούν, αλλά ο βασικός σχεδιασμός υπάρχει».

Αναφερόμενος στην προσέγγιση από την πλευρά του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Μπίλλιας τόνισε:

«Το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί επί των μελετών. Αυτό που ζήτησε από το υπουργείο είναι να του σταλούν οι μελέτες. Το Υπουργείο μας ανέφερε ότι  πρόκειται για μια αρρυθμία των υπηρεσιών και του δικαστικού που έχει επιφορτιστεί με το συγκεκριμένο  θέμα του ΣτΕ, που ενώ η αλληλογραφία είχε σταλεί ηλεκτρονικά τώρα πρέπει να σταλεί και έγγραφα. Το έργο είναι σύνθετο. Τεχνικά πρέπει να λάβει υπόψη πολλές παραμέτρους». 

σχετικα ondemand