Εδώ και τώρα Δ. Καραμαούνας, Α. Βούζη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θοδωρής Τσαϊρίδης στον 102FM | «Εδώ και Τώρα» | 03.04.2024

Στην άγρια γυναικοκτονία και το θάνατο  της 28χρονης κοπέλας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, την απουσία της Αστυνομίας μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  σχετικά με τα πρωτόκολλα αντίδρασης της Αστυνομίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θοδωρής Τσαϊρίδης μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ και Τώρα»  του 102fm της ΕΡΤ3.

«Υπάρχει μια δολοφονία έξω από αστυνομικό τμήμα. Θα γίνουν έρευνες και ελπίζουμε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Μίλησε για πρωτόκολλα ο Υπουργός και για “σπάσιμό” τους. Δημιουργική ασάφεια, θα το πω. Ή υπάρχουν πρωτόκολλα και καλύπτουν όλες τις εκδοχές ή ένα και οι αστυνομικοί αυτοσχεδιάζουν. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Ένα 28χρονο κορίτσι είναι δολοφονημένο. Έχουμε χάσει το μέτρημα τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο κ. Τσαϊρίδης και πρόσθεσε: «Πηγαίνουν στα τμήματα ενδοοικογενειακή βίας. Η κατευθυντήρια γραμμή είναι αυτή και από εκεί και πέρα οι συνάδελφοι ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο περιστατικό, δεν ξέρω λεπτομέρειες. Έχουν δημιουργηθεί  συγκεκριμένα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας, για να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη προσοχή και λεπτομέρεια τα περιστατικά. Οι αστυνομικοί που τα στελεχώνουν παρακολουθούν  από μόνοι τους ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Πλην όμως, εμείς είμαστε αστυνομικοί. Έχουμε  καταθέσει  πρόταση ότι μέσα στα Α.Τ. θα πρέπει να υπάρχουν ψυχολόγοι. Εμείς δεν έχουμε το επιστημονικό υπόβαθρο».

Αναφερόμενος ο κ. Τσαϊρίδης στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι «προχθές το βράδυ, με ενημέρωσαν συνάδελφοι, από τα 15 Τμήματα Ασφαλείας (στη Θεσσαλονίκη) σε νυχτερινή βάρδια, μόνο τα δύο κατάφεραν να στελεχώσουν περιπολικό. Μόνο τα δύο είχαν περιπολικό, ενώ 13 δεν είχαν! Ακούμε για δομικές αλλαγές, αλλά στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα. Χρειάζεται να γίνει ουσιαστικός επιχειρησιακός σχεδιασμός. Εμείς πάμε με πρωτόκολλα του ’80 και του ’90 να αντιμετωπίσουμε εγκλήματα του 2024».

σχετικα ondemand