Εδώ και τώρα Δ. Καραμαούνας, Α. Βούζη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο  Διευθύνων σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης στον 102FM | «Εδώ και Τώρα» | 26.03.2024

Στην αξιοποίηση ακινήτων στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ακίνητα όπως το κάμπιγκ στην Αγία Τριάδα, το κάμπιγκ στο Ποσείδι, το πρώην στρατόπεδο Γκόνου, και  στη μαρίνα Καλαμαριάς αναφέρθηκε ο  Διευθύνων σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ και Τώρα» του 102FM της ΕΡΤ3.

Αναφορικά με την αξιοποίησης του κάμπιγκ της Αγίας Τριάδας ο κ. Πολίτης τόνισε ότι «είναι το πιο προχωρημένο και ώριμο project , το οποίο ήδη από τις 11 Μαρτίου βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία για την προσέλκυση ενδιαφέροντος επενδυτών. Πρόκειται για μια έκταση 160 στρεμμάτων, τμήμα της οποίας είναι δασικό, και άρα παραμένει προστατευμένο. Ένα δεύτερο κομμάτι της έκτασης θα αξιοποιηθεί για την ανέγερση σχολικών υποδομών. Το βασικό τμήμα της αξιοποιήσιμης έκτασης προορίζεται για τη δημιουργία ενός τουριστικού, παραθεριστικούχωριού με ήπια δόμηση και απόλυτη πρόσβαση στη θάλασσα  για κατοίκους και επισκέπτες».

Ως προς το κάμπιγκ στο Ποσείδι ο  Διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε ότι «το protzekt είναι ακόμη σε διαδικασία ωρίμανσης για να εξευρεθεί ο πιο πρόσφορος τρόπος αξιοποίησης. Από την συγκεκριμένη έκταση σχεδιάζεται η παραχώρηση των κατασκηνώσεων που λειτουργοιύν εδώ και χρόνια  στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως».   

«Η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου,   ιδιοκτησίας της ΓΑΙΟΣΕ», είπε ο κ. Πολίτης, «αφορά την ωρίμανση του σχετικού φακέλου με όλα τα στοιχεία της ταυτότητας του ακινήτου, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί. Ο προσανατολισμός της αξιοποίησης θα γίνει με βάση το νόμο 4982 σχετικά με τα Επιχειρηματικά Πάρκα και μέσα στο 2024 θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία».

Τέλος για τη μαρίνα της  Καλαμαριάς ο  Διευθύνων σύμβουλος  του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να χτιστούν  πολυκατοικίες, όπως φημολογείται, αφού η κάλυψη των 72 στρ. είναι κάτω από το 0,2 % και το μέγιστο ύψος των κτιρίων δεν θα ξεπερνά τα 8.5 μέτρα δηλαδή τους 2 ορόφους. Θα πρότεινα όσοι έχουν επιφυλάξεις για τις προθέσεις μας για την ανάπτυξη της μαρίνας της Καλαμαριάς, να βρουν και να δουν στο διαδίκτυο τη μαρίνα του Φλοίσβου, με την ήπια ανάπτυξη, εστιατορίων, μαγαζιών, με  ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών , στη θάλασσα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες».

σχετικα ondemand