Για τις τεράστιες επιπτώσεις από την τρομακτική εικόνα και την ανυπόφορη δυσωδία των νεκρών ψαριών, παρά την τοποθέτηση ειδικού διχτυού-πλέγματος στην παραλία του Βόλου, για να συγκρατεί τα νεκρά ψάρια που εκβράζει η θάλασσα, με συνέπεια ήδη πολλά τουριστικά ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη να έχουν αποχωρήσει, λόγω δυσοσμίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.
«Η Μαγνησία Υποφέρει. Η ευθύνη είναι τεράστια και αφορά αυτούς που έπρεπε να διαχειριστούν τα απόνερα των πλημμυρών και δεν το έπραξαν έγκαιρα. Έπρεπε να αποστραγγιστεί ελεγχόμενα η Κάρλα και το φαινόμενο αυτό με τα ψάρια, θα έπρεπε οι αρμόδιοι να το παρατηρούν στενά, πριν προσλάβει αυτά τα καταστροφικά χαρακτηριστικά που πήρε. Καθώς απλώθηκε η λίμνη κατά 200.000 στρέμματα νερού, τα ψάρια πολλαπλασιάστηκαν. Όταν άρχισε να μειώνεται ο υδάτινος όγκος, ο πληθυσμός των ψαριών της Κάρλας, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και της μείωσης του οξυγόνου, ούτως ή άλλως θα ψοφούσε. Όσα ψάρια προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις υδάτινες διόδους προς τον Παγασητικό, ως ψάρια του γλυκού νερού, λόγω της αλατότητας ψόφησαν εντός του Παγασητικού» επισήμανε ο κ. Μπασδάνης.
Και πρόσθεσε: «Πλέον η επισκεψιμότητα στη θάλασσα και στα μαγαζιά της παράκτιας ζώνης έγινε απαγορευτική, λόγω της φρικτής εικόνας των νεκρών ψαριών και της ανυπόφορης δυσωδίας. Ουσιαστικά οι επιχειρήσεις σταμάτησαν τη λειτουργία τους. Τώρα Περιφέρεια, Οργανισμός Λιμένος και Υπουργεία, ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Το φωνάζουμε εδώ και ένα μήνα: « βάλτε το δίχτυ». Η προχειρότητα συνεχίζεται. «Πετάνε αετό» οι φορείς. Όταν ένα πρόβλημα το βλέπεις να έρχεται, παίρνεις μέτρα. Θα αργήσει πολύ να ξαναβρεί την ισορροπία του, το υδάτινο στοιχείο της περιοχής μας. Είναι τεράστιες οι επιπτώσεις στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Προσπαθήσαμε να ανορθωθούμε μετά τις πλημμύρες, ήρθαν τα νεκρά ψάρια και μας αποτέλειωσαν. Καφέ, εστίαση, ξενοδοχεία έχουν πληγεί τρομακτικά. Πολύ μεγάλη δυσοσμία στην παραλία, ένας τεράστιος κλάδος πλήττεται. Τώρα είναι πολύ αργά. Καλλιέργειες, όπως αυτή του αμυγδαλεώνα έχουν εξαφανιστεί. Το οικοσύστημα θα κάνει χρόνια να ξαναβρεί την ισορροπία του».