Στην αυξημένη τιμή του γαύρου και της σαρδέλας και ευρύτερα στις αιτίες που προκαλούν Ακρίβεια και στον τομέα των αλιευμάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αλιέων γρι-γρι Κωνσταντίνος Παγώνης, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.
«Κυρίως η σαρδέλα (σ.σ. πωλείται ακριβά), όχι τόσο ο γαύρος. Αυτόν τον μήνα δεν μπορούσαμε να αλιεύσουμε εύκολα τα κοπάδια. Είναι μια περίοδος με περισσότερο τουρισμό, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση. Είναι ένας παράγοντας και η κλιματική αλλαγή, γιατί υπάρχει αύξηση δελφινιών και ξενικών ειδών που επηρεάζουν όλο το θαλάσσιο σύστημα. Υπάρχει μια μικρή ύφεση στην αλίευση της σαρδέλας. Και εμείς λόγω των εξόδων, επειδή για τη σαρδέλα χρειάζονται περισσότερα καύσιμα και ώρες εργασίας, δεν τη στοχεύουμε τόσο πολύ. Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης κι έτσι διαμορφώνεται η τιμή. Η σαρδέλα πωλείται σίγουρα από 10 ευρώ και πάνω, τον γαύρο και με 5 και με 6 ευρώ θα τον βρει ο καταναλωτής στις λαϊκές».