Στη μεγάλη αναστάτωση και τον προβληματισμό που προκλήθηκε στους παραγωγούς και τους καταναλωτές, από τη διασπορά της ζωονόσου της πανώλης σε περιοχές της χώρας και τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος των πανελλήνιας ομοσπονδίας καταστηματαρχών κρεοπωλών Ελλάδος Σάββας Κεσίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.
«Η πανώλη Είναι Ζωονόσος και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Όλα τα ζώα ενός κοπαδιού άρρωστα και μη άρρωστα θανατώνονται, ακριβώς για να αποσοβηθεί η μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία γνωρίζουν την προέλευση των αρνιών που εμπορεύονται και πωλούν στους πελάτες τους εγγυημένης ποιότητας κρέας. Όσο υπάρχει ο καταναλωτής της γειτονιάς, με τον οποίο έχουμε οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης ετών, αυτός εμπιστεύεται το ελληνικό κρεοπωλείο της γειτονιάς του, γιατί ξέρει τι κρέας θα προμηθευτεί. Ζούμε από τη γειτονιά και δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε κανέναν πελάτη μας», επισήμανε ο κ. Κεσίδης,
και πρόσθεσε: «Την περίοδο αυτή ας έχουμε μια αυτοσυγκράτηση με το κρέας του αρνιού, το οποίο λόγω των συνθηκών η τιμή του θα είναι μη ανταγωνιστική. Να σημειώσουμε ότι στην εστίαση ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν αναζητά την προέλευση των αρνιών. Ως προς την ανταγωνιστικότητα, εμείς δεν μπορούμε να πουλάμε μαζικά όπως τα σούπερ μάρκετ. Έχουμε όμως την αναβίωση του Τεφτεριού. Εκεί που είχαμε 10 ανθρώπους που ψώνιζαν βερεσέ, τώρα έχουμε 30. Άνοιξαν 7 κρεοπωλεία και έκλεισαν 22. Πριν από μερικά χρόνια στο Νομό Θεσσαλονίκης είχαμε 1072 κρεοπωλεία σήμερα έχουμε σε λειτουργία 870».