Αίθουσα Σύνταξης Γ. Μητράκης, Μ. Τσακίρη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 05.06.2024

Στις γαλάζιες σημαίες που επιβεβαιώνουν την καταλληλότητα των ακτών της περιοχής , αλλά και τη σωτήρια παρουσία των ναυαγοσωστών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής  Λιάμας, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.

Αναφερόμενος στις Γαλάζιες Σημαίες ο κ. Λιάμας τόνισε: «Για άλλη μια χρονιά οι ακτές μας έχουν επιβραβευτεί με 8 γαλάζιες σημαίες, που καλύπτουν όλη την ακτογραμμή των 10 χιλιομέτρων. Τα κριτήρια είναι η οργάνωση, η πληροφόρηση, η ασφάλεια, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η καθαρότητα των νερών. Χρειάζονται και χρήματα και μέσα και άνθρωποι να στηρίξουν την προσπάθεια. Στηρίζουν και οι εθελοντές και οι επαγγελματίες, για να έχουμε μια υπέροχη παραλία να υποδεχθεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες»,

ενώ για τους ναυαγοσώστες υπογράμμισε: «Καθυστερήσαμε, γιατί άργησε η χρηματοδότηση. Έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τις εταιρίες που θα αναλάβουν τη ναυαγοσωστική κάλυψη. Φέτος θα έχουμε ναυαγοσώστες σε 11 σημεία. Επαρκούν. Βάζουμε και επιπλέον ανθρώπους να παρακολουθούν. Υπάρχει εξοπλισμός με σκάφη, τζετ σκι». Ο Δήμαρχος της Βόλβης αναφέρθηκε και στους καθαρισμούς οικοπέδων: «Είναι μια πονεμένη ιστορία. Κάθε χρόνο κατακλυζόμαστε από διαμαρτυρίες για όμορα οικόπεδα και αναζητούμε στοιχεία για έναν μεγάλο αριθμό ιδιοκτησιών. Οι ιδιοκτησίες είναι 30.000 στους τρεις οικισμούς του δήμου Βόλβης και πολύ δύσκολα μπορούμε να βρούμε στοιχεία. Η δήλωση στην πλατφόρμα περιμένουμε ότι θα έχει αποτέλεσμα. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί πάρα πολλοί και άρχισαν να καθαρίζουν.

Πιστεύω του χρόνου θα είμαστε καλύτερα. Βέβαια βλέπουμε τις δυσλειτουργίες και θα κάνουμε προτάσεις στην ΠΕΔ-ΚΜ και την ΚΕΔΕ. Είναι δύσκολο κυρίως οι μεγάλοι σε ηλικία να το κάνουν μέσω της πλατφόρμας. Εμείς δεν έχουμε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων να βοηθήσουμε. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Έχουμε 12.000 παραθεριστικές κατοικίες. Βάλτε και τα αδόμητα οικόπεδα, είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός. Εμείς θα πρέπει να βάλουμε πρόστιμο το ποσό του καθαρισμού και μετά να υποβάλλουμε μήνυση και τότε το πρόστιμο θα είναι μεγαλύτερο. Είναι προτιμότερο να παρακινήσουμε τους ιδιοκτήτες να το κάνουν, παρά να βάλουμε πρόστιμα». 

σχετικα ondemand