Για το αποκρουστικό σκηνικό των νεκρών ποντικιών στην παραλία της Θεσσαλονίκης, λόγω της πρόσφατης νεροποντής αναφέρθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Διαμαντάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.
«Σε κάθε νεροποντή οι αγωγοί κατεβάζουν τα νερά στη θάλασσα και μαζί και τα ποντίκια. Στην τελευταία νεροποντή, επειδή είχε και κυματισμό, κάποια πετάχτηκαν στο πλακόστρωτο. Η υπηρεσία μας τα καθάρισε αμέσως, αλλά το θέμα είναι γενικά ο καθαρισμός του Θερμαϊκού, που είναι η αυλή του δήμου, είναι θέμα όλων των παράκτιων δήμων. Είναι πλέον πιο συχνό το φαινόμενο της κόκκινης παλίρροιας και υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση από τα ποτάμια που κατεβάζουν φάρμακα και γεωργικά λιπάσματα. Εμείς την επιβάρυνση τη μετράμε με την υπηρεσία μας, τη θερμότητα και τη μόλυνση του νερού, αλλά δεν μπορούμε να επέμβουμε, γιατί είναι διαδημοτικό θέμα. Κάποιο διάστημα δεν υπήρχε καν καράβι να καθαρίσει. Τελικά το ΥΜΑ-Θ υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΦΥΠΕΚΑ και αυτός ανέθεσε τον καθαρισμό σε ένα καραβάκι αντιρρυπαντικό, το γνωστό Αλκίππη», επισήμανε ο κ. Διαμαντάκης
και πρόσθεσε: «Εμείς επικοινωνήσαμε με ΥΜΑ-Θ και ΟΦΥΠΕΚΑ και θα στείλουμε και επιστολή. Προτείνουμε το καράβι να βγαίνει κάθε φορά που ο Θερμαϊκός είναι μολυσμένος από οποιονδήποτε τρόπο. Και αυτό το μείζον θέμα που γίνεται λόγω και της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει να το αναλάβει ειδικός φορέας διαχείρισης με τη συμμετοχή των δήμων, της περιφέρειας, του λιμανιού, του πανεπιστημίου, για την υλοποίηση του καθαρισμού».