Αίθουσα Σύνταξης Γ. Μητράκης, Μ. Τσακίρη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

O Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης  Βύρων Θεολόγης στον 102FM της ΕΡΤ3. | «Αίθουσα Σύνταξης» | 29.04.2024

Την ακτινογραφία της τουριστικής κίνησης ενόψει του Πάσχα από και προς τη Θεσσαλονίκη περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Βύρων Θεολόγης, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.

«Έχουμε κυριολεκτικά ξεπουλήσει, πάμε εξαιρετικά καλά. Όλα τα τουριστικά πακέτα για το Πάσχα, τόσο οι αεροπορικές, όσο και οι οδικές εκδρομές έχουν κλείσει. Ακόμηκαι τα νησία του Βορείου Αιγαίου που είχαν πρόβλημα, έχουν ενταχθεί στη συνολική εξαιρετική εικόνα. Οι οδικές εκδρομές έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική αγορά σε σύγκριση με τα αεροπορικά ταξίδια, λόγω κόιστους», επισήμανε ο κ. Θεολόγης.

Και πρόσθεσε: « οι κορυφαίοι προορισμοί Κέρκυρα, Ρόδος, Κρήτη εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία, ενώ το εξωτερικό για Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Η εύφλεκτη πολεμική ζώνη των ιερών τόπων φέτος, συμπεριλαμβανομένου και της Αιγύπτου, έχει αντικατασταθεί με την Κύπρο και την Μάλτα. Να σημειώσουμε ότι και οι βαλκανικοί προορισμοί (Σόφια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι) καθώς και η Κεντρική Ευρώπη συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών, λόγω του μειωμένου κόστους, ως κατά βάση οδικές εκδρομές». Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη για τον εισερχόμενο τουρισμό στην πόλη τόνισε ότι «προσδοκούμε κάτι καλύτερο από Αγγλία ,Αμερική και Ιταλία, όπως επίσης και με την κρουαζιέρα που έχει ανακάμψει και ελπίζουμε να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη στον κύκλο των αγαπημένων ευρωπαϊκών πόλεων της κρουαζιέρας. Επίσης υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την ακτοπλοϊκή επιδότηση της γραμμής για τις Σποράδες από τη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουμε έτοιμα πακέτα για τα κοντινά μας νησιά».

σχετικα ondemand