Αίθουσα Σύνταξης Γ. Μητράκης, Μ. Τσακίρη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 23.04.2024

Για την κατάσταση της τουριστικής αγοράς της Μαγνησίας , ενόψει των εορτών του Πάσχα , σε σχέση με το βαθμό αποκατάστασης των ζημιών σε περιοχές, όπως το Πήλιο, που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα , αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μαγνησίας  Γιώργος Ζαφείρης, μιλώντας στην εκπομπή  «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.

«Αλίμονο αν τα ξενοδοχεία το Πάσχα δεν ήταν γεμάτα, θα ήταν καταστροφικό. Η περιοχή μας κρατούσε πάντα τα σκήπτρα, πρώτη, δεύτερη θέση στην προτίμηση Ελλήνων, Βουλγάρων και Σέρβων. Αυτή τη στιγμή ξεπεράσαμε το 50% στις προ-κρατήσεις και αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι κρατήσεις στο 80%, για να μείνουν κάποιες τελευταίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Υπάρχουν πολλές προσφορές για τους επισκέπτες στα ξενοδοχεία. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει απόλυτη πληρότητα το Πάσχα. Οι Έλληνες λόγω οικονομικών προβλημάτων φοβούνται να κάνουν προ-κράτηση, για να μην χάσουν τα λεφτά τους αν κάτι συμβεί. Είναι τιμές του 2010, από 60 έως 140 ευρώ ένα δίκλινο με πρωινό. Και οι Σποράδες πάνε καλά, όπως  και η πόλη του Βόλου», σημείωσε ο κ. Ζαφείρης.

Για την πορεία των έργων αποκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου , ο κ. Ζαφείρης επισήμανε ότι «έχει αποκατασταθεί η κατάσταση σε μεγάλο βαθμό, δεν έχουμε τα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία. Είχαμε πάλι ισχυρή βροχή πριν λίγες μέρες, αλλά οι υποδομές άντεξαν εκτός από έναν-δύο παραλιακούς προορισμούς, η πρόσβαση έχει αποκατασταθεί στις υπόλοιπες περιοχές. Το Πήλιο έχει πολλά προβλήματα υποδομών, που πιστεύω ότι θα αποκατασταθούν ολικώς μετά το καλοκαίρι, αλλά υπάρχει πρόσβαση. Φαίνεται ότι θα γίνουν τέτοια έργα υποδομών, που δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα. Κάναμε και μια συνάντηση με τον κο.  Ταχιάο, τα έργα θα είναι καλύτερα,  πιο σύγχρονα, για να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα. Όποιος είδε τι έγινε στο Ντουμπάι μπορεί να καταλάβει. Του πλανήτη τού αλλάξαμε τα φώτα!».

Για τις προβλέψεις της καλοκαιρινής σεζόν ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι «το σενάριο Ιουλίου-Αυγούστου είναι αισιόδοξο για το καλοκαίρι. Πήγαμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό και για να διατηρήσουμε τις αεροπορικές γραμμές. Έχουμε καλή ροή από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Πολωνία. Δείξαμε ότι στον Βόλο και το Πήλιο υπάρχουν πολλές εμπειρίες να ζήσει κάποιος. Το καλοκαίρι θα είναι καλό, με μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε από τον Ιούνιο. Τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά. Τα τελευταία χρόνια οι μελέτες λένε ότι οι διακοπές είναι μια ανάγκη και νομίζω ότι όλοι θα κατορθώσουν να έρθουν. Θα έχουμε κοινωνικό τουρισμό προσφέροντας 10ημερο διακοπών στη Θεσσαλία χωρίς επιβάρυνση του δικαιούχου. Περιμένουμε και το Thessaly-Pass, που και αυτό θα είναι μια βοήθεια. Οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδο. Πέρσι το μάξιμουμ των αυξήσεων ήταν στο 10% και αυτό παραμένει και φέτος. Μαζί με τα ξενοδοχεία υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κύκλος εργασιών, άρα μιλάμε για την οικονομία της περιοχής».

σχετικα ondemand