Αίθουσα Σύνταξης Γ. Μητράκης, Μ. Τσακίρη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης, στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 17.04.2024

Ημέρα πανελλαδικών πανεργατικών κινητοποιήσεων η σημερινή και λίγο πριν την έναρξη  των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης  Χάρης Κυπριανίδης αναφέρθηκε στη δέσμη των διεκδικήσεων των εργαζομένων,  μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.

«Οι πολίτες με τη σημερινή μαζική τους συμμετοχή, η οποία ελπίζουμε να είναι η μεγαλύτερη δυνατή θα πουν προς την κυβέρνηση ένα «Φτάνει Πια». Η περαιτέρω ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και των μισθωτών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, η υπογραφή των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας , μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων(Εργαζόμενοι, Εργοδότες), οι οποίες θα πρέπει να γίνονται από εμάς, για να μην είμαστε όμηροι των κυβερνήσεων αποτελούν τους κεντρικούς μας  στόχους », επισήμανε ο κ. Κυπριανίδης

και πρόσθεσε: «Εκτίμησή μου είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά τον κορονοϊό  είναι αυξανόμενη. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρέπει να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε το κομμάτι που μας αναλογεί. Δεν μπορεί η Ελλάδα, που είναι από τα πρώτα μέλη της Ε.Ε., να βρίσκεται στον πάτο της αγοραστικής δύναμης των πολιτών της, να είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, κι εμείς να “πετάμε αετό”. Πρέπει να είναι μεγάλη η συμμετοχή, να έχουμε ένα όπλο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να υλοποιούνται οι οδηγίες της Ε.Ε., που λέει ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να είναι το  60% του διάμεσου μισθού συν τον πληθωρισμό». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τόνισε: «Σοβαρές αυξήσεις  μόνο με διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων μπορεί να υπάρξουν. Ο κατώτατος μισθός δεν αφορά ούτε το 1/4 των εργαζομένων, όλοι οι υπόλοιποι δεν παίρνουν καμία αύξηση. Οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να καλύπτουν το 80% των εργαζομένων, στη χώρα μας είναι στο 24%. Η ανεργία στη Θεσσαλονίκη είναι σε μεγαλύτερα επίπεδα από την κεντρική χώρα, είναι 2 με 3% πάνω από τον γενικό δείκτη (κλείνουν εργοστάσια, δεν γίνονται επενδύσεις).

σχετικα ondemand