Αίθουσα Σύνταξης Γ. Μητράκης, Μ. Τσακίρη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών (σε επαφή με την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης) Αλέξης Αδαμίδης, στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 10.04.2024

Στη χθεσινή προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωρινό πάγωμα των εργασιών κατασκευής του Flyover στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης   αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Αλέξης Αδαμίδης μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του  102FM της ΕΡΤ3.

«Ενόψει της εκδίκασης των αιτήσεων ακύρωσης του έργου την επόμενη Τετάρτη 17/4, είχε κατατεθεί αίτηση αναστολής (σ.σ. των εργασιών), εξαιτίας των προβλημάτων μετακίνησης κυρίως των οχημάτων εκτάκτων αναγκών», σημείωσε ο κ. Αδαμίδης.«Είχαμε και καταγγελίες από γιατρούς από το Παπαγεωργίου και το Παπανικολάου, που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν έκτακτα περιστατικά. Χθες ενημερωθήκαμε ότι ο αρμόδιος εισηγητής εξέδωσε την προσωρινή διαταγή για την παύση των εργασιών και μέχρι το δημόσιο να καταθέσει πλήρη φάκελο, που να λέει τις απόψεις του (σ.σ. σε όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι).Από τον Νοέμβριο του 2023 είχε κληθεί το δημόσιο, αλλά δεν το έχει πράξει, όπως προκύπτει από την προσωρινή διαταγή. Από τη μια είναι το αρμόδιο  υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά από την άλλη το Υπουργείο Υποδομών είναι που έχει υπογράψει τη σύμβαση για την κατασκευή του Flyover».

Σχολιάζοντας τις πρώτες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού ο κ. Αδαμίδης δήλωσε: «Διάβασα τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Είναι σαν να  σταματάει η τροχαία ένα λεωφορείο με επιβάτες, να διαπιστώνει ότι έχει πρόβλημα στα ελαστικά και να διαμαρτύρονται οι επιβάτες γιατί τους σταμάτησαν! Το ερώτημα των Θεσσαλονικέων  παραμένει: Γιατί δεν μελετήθηκαν, ενώ υπάρχουν, εναλλακτικές λύσεις, βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας του Περιφερειακού; Χθες ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, τη διάβασα. Σας διαβεβαιώ ότι σήμερα τα εργοτάξια συνεχίζουν τις εργασίες κανονικότατα, δεν έχει σταματήσει καμία εργασία. Είναι δυνατόν να μην έχουν ενημερωθεί; Υπάρχουν και αναρτημένα βίντεο στο Παρατηρητήριο του Fly Over. Αυτή τη στιγμή θα είχαμε δικαίωμα να υποβάλουμε μήνυση, γιατί δεν εισακούεται μια δικαστική απόφαση. Προβλέπεται να υποβληθούν μηνύσεις, αλλά ποιος να πάει να πάει στο αυτόφωρο;»

σχετικα ondemand