Αίθουσα Σύνταξης Γ. Μητράκης, Μ. Τσακίρη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο Συντονιστής του 16ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής  Κώστας Ηλιάδης στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 04.04.2024

Στη διοργάνωση του Μαθητικού Συνέδριου Πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ‐ ΝΟΗΣΙΣ αναφέρθηκε ο Συντονιστής του Συνεδρίου Κώστας Ηλιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όλη τη χρονιά τα παιδιά ετοιμάζουν τα ερευνητικά τους πρότζεκτ. Είναι τόπος συνάντησης όλων των λαμπρών μυαλών. Παρουσιάζονται 165 ερευνητικά έργα μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα. Οι εφαρμογές των παιδιών και τα applications έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινής ζωής, των υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία, τις “έξυπνες” πόλεις, βελτίωση στο σχολείο μέσω πληροφορικής και “έξυπνων” συστημάτων. Για πρώτη χρονιά φέτος έχει μπει και η πινελιά της τεχνητής νοημοσύνης» επισήμανε ο κ. Ηλιάδης και πρόσθεσε: «Ενδεικτικά μια εργασία που είδα είναι από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας. H Ρομποτική Κατασκευή ανθρώπινων εκφράσεων στο Chat GPTαπό μαθητές του Πειραματικού  ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία εξομοιώνει τις εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές αξιοποίησαν ηλεκτρονικά εξαρτήματα και δομικά υλικά της Lego για να φτιάξουν ένα ρομποτικό ανθρώπινο πρόσωπο. Στην συνέχεια, το προγραμμάτισαν χρησιμοποιώντας βιβλιοθήκες της Open AI ώστε, με βάση τη συζήτηση που έχει ο χρήστης με το ρομπότ, αυτό να αποκτά διαφορετικές «ανθρώπινες» εκφράσεις.Τα παιδιά πάνε ένα επίπεδο παραπάνω και οραματίζονται κάτι δικό τους, και αυτό θέλουμε, τα  παιδιά να προτείνουν λύσεις στους μεγάλους. Παρόμοιες εργασίες μπορούμε να δούμε σε τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου εκεί υπάρχουν και χρηματοδοτήσεις. Κάθε χρόνο εντυπωσιάζομαι, αλλά φέτος ειδικά αισθάνομαι τυχερός που ζω τέτοια εμπειρία».

σχετικα ondemand