Αίθουσα Σύνταξης Γ. Μητράκης, Μ. Τσακίρη
0:00
0:00 LIVE
102FM  102,0 FM
102FM 102,0 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54636 2313338420 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 102fm@ert.gr

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης, στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 29.03.2024

Στις πρωτοβουλίες υποστήριξης των εργατικών διεκδικήσεων από τα Εργατικά Κέντρα και τη ΓΣΕΕ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.

«Θα κάνουμε εκδηλώσεις 1 και 2 Απριλίου για την ενημέρωση του κόσμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τις συλλογικές συμβάσεις, τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, να γίνονται από εμάς και να μην είμαστε όμηροι των κυβερνήσεων», επισήμανε ο κ. Κυπριανίδης και πρόσθεσε: «Είναι ένας πολύμηνος σχεδιασμός της ΓΣΕΕ, με επισκέψεις σε πόλεις, για να καταλάβει ο κόσμος το νόημα της απεργίας. Εκτίμησή μου είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, τα τελευταία χρόνια είναι αυξανόμενη. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρέπει να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε το κομμάτι που μας αναλογεί. Δεν μπορεί η Ελλάδα, που είναι από τα πρώτα μέλη της Ε.Ε., να βρίσκεται στον πάτο της αγοραστικής δύναμης των πολιτών της, να είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, κι εμείς να “πετάμε αετό”. Πρέπει να είναι μεγάλη η συμμετοχή, να έχουμε ένα όπλο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να υλοποιούνται οι οδηγίες της Ε.Ε., που λέει ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να είναι το  60% του διάμεσου μισθού συν τον πληθωρισμό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τόνισε: «Σοβαρές αυξήσεις μόνο με διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων μπορεί να υπάρξουν. Ο κατώτατος μισθός δεν αφορά ούτε το 1/4 των εργαζομένων, όλοι οι υπόλοιποι δεν παίρνουν καμία αύξηση. Οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να καλύπτουν το 80% των εργαζομένων, στη χώρα μας είναι στο 24%. Η ανεργία στη Θεσσαλονίκη είναι σε μεγαλύτερα επίπεδα από την κεντρική χώρα, είναι 2 με 3% πάνω από τον γενικό δείκτη (κλείνουν εργοστάσια, δεν γίνονται επενδύσεις). Σε αυτό το διήμερο των εκδηλώσεων επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, θα υπάρχουν σταντ και φυλλάδια στην πλατεία Αριστοτέλους, το πρωί της Τρίτης θα δώσουμε συνέντευξη Τύπου».

σχετικα ondemand