Με την τιμή της λαγάνας να παραμένει στα περσινά επίπεδα, οι 650 αρτοποιοί του νομού Θεσσαλονίκης θα φουρνίσουν περί τις 500.000 λαγάνες την Καθαρά Δευτέρα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Έλσα Κουκουμέρια, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102 FM της ΕΡΤ3.
Η κ. Κουκουμέρια επισήμανε ότι η παρασκευή της παραδοσιακής λαγάνας αποτελεί μια επίπονη διαδικασία 12 ωρών και την Καθαρά Δευτέρα, θα πρέπει ο κάθε φούρνος να δουλέψει από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της επομένης, προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση.«Το 90% των καταναλωτών ψηφίζει την παραδοσιακή λαγάνα», τόνισε η κα. Κουκουμέρια και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και εκείνοι που τις θέλουν “γεμισμένες” με ελιές, πιπεριές και μανιτάρια και αυτές θα πωλούνται και φέτος, όπως και πέρυσι, από 3 έως και 3,20 ευρώ/τεμάχιο», όπως υπογράμμισε.