13Ιουνίου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (AUDIO)

13Ιουνίου2021 “Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες”   Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου (AUDIO) Your browser does not support the audio element. https://www.ertecho.gr/wp-content/uploads/2021/06/20210613-mousikes-epithymies-ertecho.mp3

“Μουσικές επιθυμίες – μικρές δικές σας ιστορίες” Κυριακή 13.6, ώρα 15:00 

Παραγωγή-παρουσίαση: Βάνα Πανορμίου

 Αυτή την Κυριακή 13.6 θα ξεκινήσουμε με την ακροάτρια του Τρίτου και ποιήτρια κυρία Ελένη Λουκαδάκου, η οποία μας αναλύει ποια μουσική την ταξιδεύει , ανοίγοντας μπροστά της νέους μοναδικούς ορίζοντες.
Συνεχίζουμε δυναμικά με τον ταλαντούχο μουσικό – καθηγητή κρουστών Panos Thoidis, θα ακούσουμε πολύπλοκα ρυθμικά σχήματα, μελωδικές προτάσεις και ένα έργο που η θύμηση του δημιουργεί έντονα συναισθήματα.
Ο απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών Γιώργος Μπουφίδης, μας μιλά για το θεατρικό έργο που τον γοητεύει. Ποιο είναι άραγε αυτό και με ποια μουσική συγγενεύει?
Η ακροάτριά μας κυρία Ηλέκτρα Λαζάρ μας μεταφέρει τις βαθύτερες σκέψεις της αφιερωμένες στη μουσική του Arvo Pärt.
Η Τατιάνα Νικολοπούλου φοιτήτρια στο 4ο έτος στην τάξη Ειδίκευσης Πιάνου του καθηγητή Uwe Matschke / Ούβε Μάτσκε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στέλνει τη δική της μουσική επιθυμία-προτείνοντάς μας να ακούσουμε ένα έργο γεμάτο εκπλήξεις.
“Η τζαζ έχει γίνει ένα ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς μου” αναφέρει μεταξύ άλλων ο ο Ερμής Αλβέρτης μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης επιλέγοντας για εμάς ένα αγαπημένο του κομμάτι.

Ευχαριστούμε τη μουσικολόγο Μαγδαληνή Καλοπανά Alina Kalopana για την πολύτιμη συμβολή της στην εκπομπή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ PODCASTS

Exit mobile version