Το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο με τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο | 09.07.2023

Τα αίτια κλιμάκωσης της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων εδώ και μήνες, με κορύφωση την αιματηρή επέμβαση του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό οικισμό της Τζενίν και κατά πόσον η σύγκρουση θα σταματήσει ή θα συνεχιστεί σε άλλα μέρη της Δυτικής Οχθης και της Γάζας.

Και ακόμη, η μεγαλύτερη πόλωση που έχει δημιουργηθεί μετά τον κυβερνητικό συνασπισμό του Νετανιάχου με την θρησκευτική και σιωνιστική άκρα Δεξιά του Ισραήλ, η απώλεια επιρροής της Παλαιστινιακής Αρχής σε πολλές οργανώσεις Παλαιστινίων, η έλλειψη ειρηνευτικών πρωτοβουλιών εδώ και χρόνια και οι επιπτώσεις στο Παλαιστινιακό από τις γεωπολιτικές αλλαγές που βιώνει η Μέση Ανατολή. Καλεσμένος ο Σωτήρης Ρούσσος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Θρησκειών της Μέσης Ανατολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών.

Επίσης, η πρωτοβουλία της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στη διαμόρφωση «Ευρωπαϊκής Πράξης για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης» (EMFA) που θεσπίζει νέους κανόνες προστασίας της πολυφωνίας και ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ. Η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών να επιτρέψουν με αιφνιδιαστική κίνηση τη δυνατότητα παρακολούθησης εργαζόμενων του Τύπου με πρόσχημα «ασαφείς» λόγους εθνικής ασφαλείας, γεγονός που προκάλεσε σάλο στις Ενώσεις Δημοσιογράφων. Προσκεκλημένη η Μαρία Ψαρά, Ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες του Euronews / STAR ΤV/ Εφημερίδας Συντακτών, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με ενασχόληση στο θέμα.

Σύνταξη – παρουσίαση : Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

σχετικα ondemand