Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 05.05.2024

Ανήμερα του Πάσχα στις Συναντήσεις του Πρώτου Προγράμματος 18:00-20:00, καλεσμένοι :

-O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μας μιλά για την μουσική παράσταση «Λέξεις που δεν είπαμε», τη νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού. Στις 18 Μαΐου, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, θα ερμηνεύσουν μια επιλογή από τις συνθέσεις του.

-Ο ηθοποιός Άγγελος Δεληκάρης μας συστήνει σε δική του δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία την μαύρη κωμωδία του Γιάννη Σολδάτου “ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ;” στο Θέατρο Noūs – Creative Space.

-Η συγγραφέας Κατερίνα Δουκάκη-Κουτσουρίδου αναφέρεται στο μυθιστόρημά της «Στον κόσμο των ονείρων» (Εκδόσεις Πλέθρον). Είναι δυνατόν δυο άνθρωποι που δεν έχουν γνωριστεί ποτέ και ούτε καν γνωρίζουν ο ένας την ύπαρξη του άλλου, να βλέπουν το ίδιο όνειρο; Θα βρεθούν ποτέ σ΄ αυτόν τον κόσμο ή στον κόσμο των ονείρων; Μια ιστορία με αναφορά στην Ελένη Μπούκουρα, την πρώτη Ελληνίδα ζωγράφο, που γεννήθηκε στις Σπέτσες το 1821 και ντύθηκε άντρας για να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία, γέννησε τρία παιδιά και πέθανε στις Σπέτσες, ξεχασμένη, χαμένη μέσα στις δεισιδαιμονίες και την τρέλα.

-Η Χρύσα Κοντογεωργοπούλου, Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ποιήτρια (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2021), φιλόλογος, σε μια συνομιλία για το βαθύ νόημα του Πάσχα, το Αντι-Πάσχα, θεολογικές και ιστορικές εμβαθύνσεις σε αντιδιαστολή της Μεγάλη Τεσσαρακοστής (Σαρακοστής) με το Πεντηκοστάριο.

Παρουσίαση-Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου

σχετικα ondemand