Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 24.11.23

Στις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ απόψε 20:00-22:00 στο Πρώτο Πρόγραμμα :  

-Ο ηθοποιός Δημήτρης Πνευματικός για την παράσταση «Φτου και βλέπω» της Αλεξάνδρας Στεργίου & του Μάνου Σφυράκη στο θέατρο Ρεκτιφιέ.

Κοιτάμε, όμως βλέπουμε πραγματικά; Ένα σκοτεινό παραμύθι για ενήλικες, με έντονα κοινωνικά μηνύματα, που ακροβατεί ανάμεσα στον ρεαλιστικό και τον φανταστικό κόσμο. Ένα έργο κατά της βίας και των κοινωνικών στερεοτύπων. Ένα αφιέρωμα στην αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση, που έχουμε αφήσει να ξεχαστούν. Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στην vegan farm, όπου φιλοξενεί, πυρόπληκτα, κακοποιημένα, ανάπηρα και κάθε είδους ζώο, που βρίσκεται σε ανάγκη!

-Ο ηθοποιός και μουσικός performer Οδυσσέας Ιωάννου για την μουσική performermance ROOMS, όπου οι ody icons μας προσκαλούν σε μια συνάντηση με το σύμπαν τους. Red Jasper Cabaret Theatre. Τραγούδια από τον πρώτο δίσκο τους POLYDRAMA μέσα από τις αφηγήσεις των ιστοριών τους, συντροφιά με ξεχωριστούς καλεσμένους, ανά βραδιά. Η σκηνή μετατρέπεται σε προσωπικό χώρο, ένα καμαρίνι, ένα δωμάτιο, ένα σαλόνι και μέσα σε αυτόν μουσικοί και θεατές τραγουδούν με τρυφερότητα και εκτόνωση. Κάθε δωμάτιο κι ένας πλανήτης. Κάθε πλανήτης και μια προσεδάφιση στο άγνωστο.

-Η Violet Louise, αντλεί έμπνευση από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το Κορίτσι με τα σπίρτα», μεταφορά του κλασικού παραμυθιού στη σύγχρονη εποχή σε μια multimedia παράσταση για ενήλικες και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία δική της στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, για 15 μόνο παραστάσεις. Με τη χρήση ήχων, μουσικής και εικόνας, μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα, όπου ζει το «Κορίτσι με τα σπίρτα». Η μικρή αγωνίζεται να επιβιώσει, μόνη, χωρίς βοήθεια, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μεγαλούπολης.

-Η Δάφνη Αντωνιάδου σκηνοθετεί, χορογραφεί το έργο «Dreams of Time»  για οκτώ Τετάρτες στο θέατρο Θησείον, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ανάδειξης του έργου σύγχρονων Ελληνίδων και Ελλήνων χορογράφων «Τετάρτες Χορού» του θεάτρου Θησείον.

Παρουσίαση-Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου

https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/synantiseis/

σχετικα ondemand