Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 04.11.22

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ στο Πρώτο Πρόγραμμα την Παρασκευή 04-11-22 ώρα 20:00-22:00:

O κ. Δημήτρης Μπαλόπουλος, Αντιναύαρχος εν αποστρατεία, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης με τίτλο:«100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Γεγονότα και μνήμες», την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στις 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά.

Η περφόρμερ κ. Νικόλ Δημητρακοπούλου, για την παράσταση εν εξελίξει Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο, βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Νατάσας Σίδερη (Α’ βραβείο στον διαγωνισμό θεατρικής γραφής MYTHOS?! του ΚΘΒΕ) στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της UNESCO για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, «Orange the World». Η βία κατά των γυναικών βρίσκεται όλο και συχνότερα στην κορυφή της ειδησεογραφίας και μόλις τώρα έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται η τεράστια έκτασή της. «Μια τεράστια ήττα συντελείται. Η ήττα των χρωμάτων από το μαύρο χρώμα. Μια ήττα που την γνωρίζουμε, και όταν την ονοματίζουμε, απλά κουνάμε αμήχανα το κεφάλι. Μια πρωτοφανής ήττα. Μια ήττα που την αρχίσαμε εμείς και τώρα πια δεν έχει επιστροφή…Θανάσης Δόβρης.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. Σχολή Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, με αφορμή την κυκλοφορία των βιβλίων του «ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ και ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ: Το βιβλίο και το κοινό του στην Ελλάδα» και η «Αγάπη για την ανάγνωση». Η ομώνυμη εκδήλωση στις 8 Νοεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), καλεί τους πολίτες να αναστοχαστούν πάνω στην πρακτική της ανάγνωσης, τους ενημερώνει για τις κοινωνικές διαστάσεις της και προτείνει μια σειρά από μέτρα για τον εκδημοκρατισμό της συγκεκριμένης κοινωνικής πρακτικής. Θα προβληθεί ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΟΣΔΕΛ.)

Ο σκηνοθέτης » κ. Νίκος Καμτσής, για την θεατρική παράσταση ο γοητευτικός «ΟΡΛΑΝΤΟ» της Virginia Woolf, που επιστρέφει στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ σε νέο ανέβασμα, σε δική του πρωτότυπη θεατρική απόδοση, σκηνογραφία και σκηνοθεσία. Το απόλυτο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γούλφ είναι η ενσάρκωση του ανδρόγυνου, που διασχίζει τους αιώνες από τον 16ο αιώνα έως σήμερα. Ένα ταξίδι του ανθρώπου, του ανθρώπινου πολιτισμού και των ανθρώπινων σχέσεων. Το «ΟΡΛΑΝΤΟ» είναι ένας ύμνος τόσο στην γυναίκα, όσο και στον άνδρα. Είναι ένας ύμνος στην δημιουργία, την ποίηση και την τέχνη. Στην τέχνη του έρωτα, στην τέχνη της ζωής… Νίκος Καμτσής.

Παρουσίαση- Επιμέλεια: Ολύνα Ξενοπούλου Πρώτο Πρόγραμμα 96,1 και 105,8 radiostreaming.ert.gr/ert-proto

 

σχετικα ondemand