Ναι μεν, Αλλά… Ευαγγελία Μπαλτατζή
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο π. Βασίλειος Θέρμος στο Πρώτο Πρόγραμμα | 24.01.2024

Με αφορμή την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και την τοποθέτηση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, φιλοξενείται στο Πρώτο Πρόγραμμα, την εκπομπή ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ και την Ευαγγελία Μπαλτατζή ο Πατέρας Βασίλειος Θέρμος. Καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Συγγραφέας, Αρθρογράφος, μελετητής σε θέματα σεξουαλικότητας και ταυτότητας φύλου.

Υπάρχουν, τονίζει, δύο θέματα που θα βρουν σύσσωμο το Σώμα των ιερέων και Επισκόπων : η ηθική απαξία των αμβλώσεων και ο γάμος των ομοφυλοφίλων. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι ομόφωνη η απόφαση σε αυτά τα θέματα όποιος και αν είναι ο εισηγητής. Εχω μιλήσει για την επείγουσα ανάγκη να χαράξουμε ποιμαντικές στρατηγικές, παραδέχεται. Πώς θα προσεγγιστούν οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται σε καινούργιες πραγματικότητες και πώς θα μπούμε σε διάλογο μαζί τους ώστε να το Μήνυμα του Χριστού να μεταδοθεί μεσα σε μια σημερινή γλώσσα.

Αγάπη δεν σημαίνει “ναι σε όλα”. Πρέπει να συμβαδίζει με την αλήθεια, σημειώνει. Το νομοσχέδιο που έρχεται έχει βαριά μυωπία. Δεν βλέπει τι γίνεται μακρυά μας. Εμφανίζει μια απίστευτη ρηχότητα. Με τρόπο εμπειρικό χωρίς να αναλογίζεται το ψυχολογικό βάθος το να ανατρέφεται κάποιος σε ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες. Τι συνέπειες θα έχει πολιτισμικά; Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συνέπειες.

σχετικα ondemand