Μπλε σαν Πορτοκάλι Γιώργος Γιανναράκος, Μαίρη Βενέζη
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Μπλε σαν πορτοκάλι με τον Γ. Γιανναράκο και τη Μ.Βενέζη | 30.01.2024

Καλεσμένοι στην εκπομπή:

-ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ, συνθέτης της όπερας «Περσεφόνη», μιας παραγωγής του “2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου γίνεται η παγκόσμια πρεμιέρα της στο ΜΜΑ σε σύλληψη, λιμπρέτο και σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου.

-ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ, που έχει γράψει μαζί με τον Σάκη Σερέφα και σκηνοθετεί το έργο “Οι κωμικοί”, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα των πρώτων ημερών του βωβού κινηματογράφου στην Ελλάδα και στην προσωπικότητα του θρυλικού Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που υπήρξε ένας από τους πρώτους κωμικούς ηθοποιούς. Η παράσταση παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

-ο MAKIS QUETEMPO, που μαζί με τον Voltnoi έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση στο STEGI.RADIO Takeover που μεταμορφώνει στις 2-4 Φεβρουαρίου όλους τους χώρους της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ώστε να υποδεχτεί μια μουσική γιορτή με DJ sets, ζωντανές εμφανίσεις, προβολές, συνεντεύξεις και live broadcast.

-Και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Αθήνας, με τον οποίο θα μιλήσουμε για το 27ο Παζάρι Βιβλίου 2024 που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών στην Πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου.

“Μπλε σαν πορτοκάλι”. Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, εικαστικά, βιβλίο, κόμικς, αρχαιολογία, φιλοσοφία, αισθητική και ό,τι άλλο μπορεί να είναι τέχνη και πολιτισμός, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 5-6 το απόγευμα από το Πρώτο Πρόγραμμα. Μια εκπομπή με εκλεκτούς καλεσμένους, άποψη και επαφή με την επικαιρότητα.

σχετικα ondemand