Η Ελένη στη Χώρα των Θαυμάτων Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Επεισόδιο 12ο: Ο Σπύρος Καπράλος χαρτογραφεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες | 05.07.2024

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος μιλά στην Ελένη Καραλή λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Στο τρίτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς podcast “Η Ελένη στη χώρα των θαυμάτων” επιχειρούμε μια χαρτογράφηση των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από τη ματιά και την πολύπλευρη και πολυετή εμπειρία του κυρίου Καπράλου.

Τι αναμένουμε στο Παρίσι, ποιοι είναι οι νεωτερισμοί των 33ων Ολυμπιακών αγώνων; Θα καταφέρει η ελληνική ολυμπιακή αποστολή να φτάσει τριψήφιο αριθμών αθλητών; Θα ξαναδούμε Ολυμπιακούς στην Ελλάδα; Τι γιορτή ετοιμάζεται στο Καλλιμάρμαρο στις 19 Σεπτεμβρίου; Τι είναι το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Αθλητισμού; Ο Σπύρος Καπράλος έχοντας αθλητική, οικονομική και διοικητική πτυχή σε τόσες θέσεις ευθύνης απαντά σε όλα τα ερωτήματα και δίνει το στίγμα των επόμενων στόχων του ως Πρόεδρος της ΕΟΕ, μέλος της ΔΟΕ αλλά και ως Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. 


“Η Ελένη στη Χώρα των Θαυμάτων”
Το νέο podcast του Πρώτου Προγράμματος είναι αφιερωμένο σε μία θεματική της επικαιρότητας που ενδιαφέρει τους ακροατές αποσαφηνίζοντας έννοιες, λύνοντας απορίες με απλό, κατανοητό και εύληπτο τρόπο. Ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ένα ταξίδι στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, ή/και νοερά ταξίδια σε όλα όσα μας ενδιαφέρουν. Πόσο διαβασμένοι είστε;


Ο δεύτερος κύκλος είναι αφιερωμένος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την αρχαιότητα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν πάντα σύμβολο ειρήνης και ελπίδας. Γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα το 779 π.Χ και αναβίωσαν το 1896 από το Γάλλο βαρόνο Πιερ ντε Κουμπερντέν (Baron Pierre de Coubertin). Σχεδόν 130 χρόνια μετά την αναβίωσή τους, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να διαδίδει τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού. Φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι. Η ολυμπιακή φλόγα αφού διέσχισε όλη την Ελλάδα μέσα σε 11 ημέρες έφτασε στις 8 Μαΐου στην παλιά ελληνική πόλη, τη Μασσαλία μέσω θαλάσσης. 

Ολυμπιακοί αγώνες: η γέννηση, η αναβίωση, η διαδρομή τους στο χρόνο. 

Παραγωγή – Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ελένη Καραλή

σχετικα podcasts