Γεώπολις Δημήτρης Φαναριώτης
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο Μύρων Μιχαηλίδης και η Βάσω Παπαντωνίου στο Πρώτο Πρόγραμμα | 07.06.2023

Με ορίζοντα υλοποίησης 18 μηνών, στην οδό Πατησίων 61, εκεί που έζησε κάποια χρόνια της ζωής της η Μαρία Κάλλας, η σπουδαιότερη υψίφωνος όλων των εποχών, που τίμησε και ανέδειξε την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, πρόκειται να δημιουργηθεί η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομά της, με πρωτεργάτες την Βάσω Παπαντωνίου, Πρόεδρο του ιδρύματος και Υψίφωνο και τον Μύρωνα Μιχαηλίδη, πρώην Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που μιλούν για πρώτη φορά για το εγχείρημά τους, στην εκπομπή “Γεώπολις” και τον Δημήτρη Φαναριώτη.

Η Ακαδημία αποτελεί προσωπικό μου όραμα με ιδρυτικό σκοπό να διασωθεί και να προστατευθεί η Λυρική Τέχνη από τις όποιες επιλογές Σκηνοθετών, ένας μικρόκοσμος που θα βοηθήσει τον κάθε σπουδαστή να αντιληφθεί τη δύναμη αυτής της Τέχνης στο σύνολό της, να συνειδητοποιήσει το πάθος που υπηρετείς τη μουσική σε συνομιλία με τη σκηνή. Είναι ένας φόρος τιμής στη Μαρία Κάλλας, λέει η Βάσω Παπαντωνίου.

Για στήριξη ενός οράματος με σεβασμό και συγκίνηση, κάνει λόγο ο Μύρωνας Μιχαηλίδης. Πρόκειται για δυνατότητα μιας σφαιρικής γνώσης του κόσμου της όπερας ώστε να προστατευθεί αυτή η τέχνη από αυθαιρεσίες και ασχετοσύνη, τονίζει ο ίδιος.

σχετικα ondemand