Gig Time Μιχάλης Καμάκας
0:00
0:00 LIVE
KOSMOS 93,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 213 210 6066429 (Studio), 210 6066260, 210 6066607 (Γραμματεία – Κοινό) kosmos@ert.gr

Ο Νίκος Λώρης και το Rockwave festival (μέρος πρώτο) | 21.06.2023

Επόμενος καλεσμένος του Gig time είναι ο διοργανωτής του Rockwave festival, Νίκος Λώρης.

Δε θα ήταν διόλου υπερβολή να χαρακτηρίσει κανείς τον Νίκο Λώρη ως τη ζωντανή ιστορία στο χώρο της διοργάνωσης μεγάλων συναυλιών, καθότι ήταν από τους πρωτεργάτες στο να έρθουν μεγάλα ονόματα στην Ελλάδα σε venues και μεγάλους συναυλιακούς χώρους.



Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του 80 και βρισκόμενος πίσω από ιστορικές συναυλίες όπως των Police στο Σπορτινγκ ή του Rory Gallagher στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Νίκος Λώρης θυμάται και καταθέτει στον Μιχάλη Καμάκα αξέχαστες gig στιγμές.
Για να φτάσουμε πλέον στη δεκαετία του 90, τη γέννηση του Rockwave festival, το οποίο θα αποτελέσει την μετάβαση πλέον σε μια νέα εποχή στο κομμάτι της διοργάνωσης μεγάλων συναυλιών με τεχνογνωσία και το κυριότερο θα αποτελέσει το όχημα στο να έρθουν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες από το χώρο του ροκ και της ποπ. Ανεξίτηλες οι πρώτες rockwave στιγμές με τον Iggy Pop, τον Moby, τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά, τους Πυξ Λαξ, τους Στέρεο Νόβα, τους Active Member, τους Blur, τους Oasis, τους Pulp και πολλούς ακόμα, στο πρώτο μέρος του podcast.

Έρευνα, παρουσίαση: Μιχάλης Καμάκας

Επιμέλεια ήχου: Κώστας Κυριακάκης

Διαθέσιμο αποκλειστικά στο ERTecho από Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ακούστε τα προηγούμενα επεισόδια του Gig Time εδώ

__________________
Gig Time

Μια σειρά podcast για το -κατά πολλούς- πιο ενδιαφέρον και ζωντανό κομμάτι της μουσικής, το live. Αποστολή του “Gig time” είναι να μιλήσει για τα σημαντικά και ιστορικά live, τα φεστιβάλ, τα κλαμπ και τις μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στον κόσμο που έχουν γράψει ιστορία τα τελευταία 60-70 χρόνια.

Ιστορίες άλλοτε γνωστές -αλλά με στοιχεία και μαρτυρίες που ίσως δεν γνωρίζατε- άλλοτε όχι και τόσο. Bonus, η συμμετοχή ονομάτων από τον χώρο της μουσικής που θυμούνται και δίνουν την προσωπική τους μαρτυρία από τις πιο δυνατές gig εμπειρίες τους. It’s Gig time!

σχετικα podcasts