Περί Μουσική ο Λόγος
0:00
0:00 LIVE
ΚΕΡΚΥΡΑ  99,3 MHz FM, 1008 KHz AM
ΚΕΡΚΥΡΑ 99,3 MHz FM, 1008 KHz AM 1ο χλμ. Εθν. Λευκίμμης, Κανάλια, Κέρκυρα, ΤΚ 49150 26610 39700, 26619 30080 ertkerkiras@ert.gr

Αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών CIOFF (μέρος δ’)

Στο επεισόδιο της σειράς “Περί Μουσικής ο Λόγος” παρουσιάζεται το τέταρτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στο Διεθνές Φεστιβάλ CIOFF® Μεσογειακών Πολιτισμών

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα 6-10 Σεπτεμβρίου 2023 με τη συμμετοχή 16 χώρων που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, σε ένα πενθήμερο ζωντανής δράσης και δημιουργίας.

Συμμετέχουν μουσικοχορευτικές ομάδες από Αίγυπτο, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Σλοβενία και Τυνησία. Πάνω από 450 χορευτές, μουσικοί, καλλιτέχνες, παραδοσιακοί τεχνίτες, Καθηγητές Πανεπιστημίου και ερευνητές, παρουσιάζουν την άυλη πολιτισμική κληρονομιά της Μεσογείου -με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και με παραδοσιακές φορεσιές- σε μια πολυπολιτισμική μουσική και χορευτική πανδαισία, με δρώμενα, video mapping, εκθέσεις, χορευτικά και γαστρονομικά εργαστήρια, επιστημονικό συνέδριο, διαλέξεις και οικονομικό φόρουμ.

Το Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών, ένα Φεστιβάλ θεσμός του Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης, τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διοργανώνεται με την ευκαιρία της επετείου των 20 ετών της Σύμβασης (2003) της UNESCO για την Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά.


“Περί Μουσικής ο Λόγος”
Εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικολογίας και Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ρενάτα Δαλιανούδη.
Στην εκπομπή φιλοξενούνται θέματα γύρω από τη μουσική.