Historia Minimas Θωμάς Σίδερης
0:00
0:00 LIVE
ERTECHO  
ERTECHO 

Κύκλος 2ος, επεισόδιο 4ο: Χορεύει στ’ αλήθεια ο Billy Idol με τον εαυτό του; | 08.12.2023

Το Historias Minimas, η κοινή παραγωγή του Jonathan Parker και του Θωμά Σίδερη, επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο επεισόδιο αφιερωμένο στον αστέρα του πανκ ροκ Billy Idol.  

Τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν πρώιμο αρχιτέκτονα του ήχου, του στυλ και της οργής του πανκ ροκ, του οποίου το μελαγχολικό μειδίαμα και η γροθιά του τον οδήγησαν στο mainstream της ποπ ως έναν από τους πρώτους μεγάλους αστέρες του MTV. Αυτό όμως που σίγουρα ο Billy Idol είναι ότι παραμένει μέχρι σήμερα ένα πραγματικό είδωλο του rock ‘n’ roll.

Πήγε στη Νέα Υόρκη την άνοιξη του 1981, με την κιθάρα Country Gentleman στο ένα χέρι και μια βαλίτσα στο άλλο, με το ροζ μπουφάν του σε στυλ Elvis ’50. Σίγουρα αυτή η πόλη, με τους ουρανοξύστες της να φτάνουν μέχρι την στρατόσφαιρα, μπορούσε να υποδεχτεί έναν ακόμη άγνωστο σε μια παράξενη γη, έναν ακόμη εξερευνητή που κάνει τα πάντα για να δράσει απτόητος μπροστά στο εξαιρετικά αβέβαιο μέλλον του. 

“Οι ουρανοί φούντωσαν τον ερχομό μου στην Αμερική εκείνη την πρώτη νύχτα με πεφταστέρια και ένα παράξενο εφέ φωτοστέφανου που μπορεί κάλλιστα να ήταν ο άνθρωπος στο φεγγάρι που γελούσε με το θράσος μου”, έγραψε ο Billy Idol στην αυτοβιογραφία του. 

Στα μικρόφωνα ο Jon Parker και ο Θωμάς Σίδερης