Τα Τραγούδια των Άλλων Δεύτερο Πρόγραμμα
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Επεισόδιο 23ο | 26.03.2021

Αγαπημένοι ακροατές του Δευτέρου Προγράμματος καλησπέρα σας.
Καλησπέρα στους απανταχού Έλληνες της Γης, σε όσους αγωνίζονται για την μεταλαμπάδευση του πολιτισμικού μας πλούτου και την ευτυχία του έθνους.
Εθνικής σημασίας η χθεσινή ημέρα. Ένα ετήσιο λάκτισμα για να ψάχνουμε την αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων. Μα κυρίως να κάνουμε τον προσωπικό μας αγώνα και τη δική μας αυτοκριτική. Να αναγνωρίσουμε ποιους εχθρούς απέταξαν οι φουστανελάδες προγονοί μας και ποιοι είναι οι πραγματικοί και αόρατοι εχθροί μας σήμερα και να διαφυλάττουμε τον πολιτισμό μας.
Μπορείς να κρεμάσεις μια σημαία, να χειροκροτήσεις μια παρέλαση και μετά ήσυχα να κάτσεις στον καναπέ σου νιώθοντας μιαν εθνική υπερηφάνεια. Ή μπορείς να γίνεις ένας σύγχρονος πολίτης της δοξασμένης δημοκρατίας της αρχαίας Αθήνας, διαβάζοντας τους ποιητές και αγωνιζόμενος για κάθε έννοια μιας σύγχρονης δημοκρατίας.
Η απόδοση τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για να μιλάω ακόμα και σήμερα Ελληνικά είναι αναγκαία. Όπως αναγκαίο είναι να κατανοούμε πως η Ελλάδα παγκοσμίως περηφανεύεται για τις αξίες χιλιάδων χρόνων πριν και πως ίσα που προλαβαίνουμε αντί να κοκορευόμαστε για κατορθώματα του παρελθόντος να διαφυλάξουμε την εθνική μας Παιδεία. Αυτή που θα χτίσουμε με τον προσωπικό μας κόπο. Τους ποιητές μας, την πολυρυθμία της μουσικής, τα υγιή χαρακτηριστικά των Ελλήνων που προβάλουν αξίες και αποτελούν πρότυπα.
Μικρή μπροστά σε όλους αυτούς, θα εκφράσω τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου, μέσα από τα στόματα των ποιητών και των μουσικών. Είμαι η Μαρία Παπαγεωργίου. Καλώς σας βρήκα.