Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, Αφιέρωμα στην Δήμητρα Γαλάνη στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Μέρος Β’)

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ «ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ …2019 : ΛΑΙΚΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΕΛΑΦΡΑ και άλλα» Την Τετάρτη 10 Απριλίου και την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 8 με 9 το βράδυ, στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑΣ ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ και ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ και κεφαλλονίτικες αριέτες, ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΑΤΤΙΚ. Το συγκρότημα μπουζουκιών ΡΑΣΤ και οι «CHRONOS PROJECT». Αφετηρία ο δίσκος του 1983, στον οποίο η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ προσπαθούσε να συνδυάσει τα ποικίλα και ετερόκλητα των μουσικών ακουσμάτων εκείνης της εποχής. Σκεφτήκαμε να προεκτείνουμε τις επιλογές του και πίσω στο χρόνο αλλά και μπροστά, μέχρι τις μέρες μας. Στα νεανικά της χρόνια, το μπουζούκι συνόδευε τραγούδια του ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ και του ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, δημοτικά και …«αισθαντικά». Στον «Ατέλειωτο δρόμο», συνυπάρχουν η – τότε – «Οπισθοδρομική Κομπανία», το τζαζ συγκρότημα των «Sphinx», η οπερέτα και ο Τσιτσάνης – που νωρίτερα είχε ο ίδιος φανταστεί τη φωνή της στο «Ακρογιαλιές δειλινά» αλλά και σε καινούργια του τραγούδια. Ύστερα ήρθε ο Νικολόπουλος με τον ήχο των «Χάνομαι γιατί ρεμβάζω», η σπουδή στο λαϊκό τραγούδι, στο «Χάραμα» αλλά και οι νεωτεριστικές διαθέσεις, με μεγάλες ορχήστρες, συγκροτήματα νεωτέρων ή μοναχικούς «άλλους» μουσικούς. Η εκπομπή παρακολουθεί το χρόνο και τις διαθέσεις, με ηχογραφήσεις και σχόλια. Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ».

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας

Καλή σας ακρόαση!

σχετικα ondemand