Με τα Πόδια Μέχρι την Αλήθεια Λίνα Νικολακοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστακάκη
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Ο Γιώργος Θεοχάρης και ο Γιάννης Ατζακάς «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Η Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου,  στις  18.00  και στο Δεύτερο Πρόγραμμα φιλοξενούν τον Γιώργο Θεοχάρη για το βιβλίο του «Δίφορη μνήμη», εκδόσεις Πόλις και τον Γιάννη Ατζακά για το βιβλίο του «Σκυφτοί περάσανε», εκδόσεις  Άγρα.

Ο Γιώργος Θεοχάρης καταγράφει μνήμες πικρές, γλυκές, μνήμες αληθινής ζωής.  Μνήμες βιωματικές, διαμεσολαβημένες, μνήμες από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από αποκόμματα εφημερίδων της  Δεσφίνας στην Φωκίδα. Αν αλλάξεις τα τοπωνύμια και τα ονόματα των ηρώων, είναι η ανθρωπογεωγραφία, η κοινωνιολογική ακτινογραφία, η καθημερινότητα των αγροτικών μικρών κοινωνιών της Ελλάδας στο πέρασμα του αιώνα. Το προσωπικό είναι συλλογικό. Τίποτα περιττό και ιδιωτικό που δεν αφορά την κοινωνία, που δεν μας αφορά όλους.

Ο Γιάννης Ατζακάς, καταγράφει όχι τους νικητές, ούτε τους ηττημένους, αλλά τους αποσυνάγωγους του κόσμου τούτου, που περνούν σκυφτοί και σκεφτικοί, ματαιωμένοι  και μοναχικοί, με μοναδικό  λυτρωτικό καταφύγιο την τέχνη. «Σκυφτός» και ο ίδιος μιας και μεγάλωσε στις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης μας εξομολογείται τι ήταν αυτό που τον «σήκωσε όρθιο» και τον λύτρωσε.

σχετικα ondemand