Με τα Πόδια Μέχρι την Αλήθεια Λίνα Νικολακοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστακάκη
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια” – Η Ειρήνη Δερμιτζάκη και η Ευτυχία Γιαννάκη στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Σάββατο 11 Ιουλίου 19.00-21.00   
Η Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη συζητούν την πρώτη ώρα με την Ειρήνη Δερμιτζάκη συγγραφέα του μυθιστορήματος “Γεννημένος Λούζερ” (εκδόσεις Εύμαρος) και στην δεύτερη ώρα με την Ευτυχία Γιαννάκη για το αστυνομικό της μυθιστόρημα “Η νόσος του μικρού θεού», (εκδόσεις Ικαρος).
Πώς παρουσιάζει η καθεμία το δημιούργημά της;
Ειρήνη Δερμιτζάκη:
“Ο Μανούσος, ο αντιήρωας στο βιβλίο Γεννημένος Λούζερ, γεννιέται και μεγαλώνει στο Σκορποχώρι, ένα φανταστικό χωριό της Κρήτης. Η αφήγηση παρακολουθεί το κουβάρι της ζωής του να ξετυλίγεται μέσα από καταστάσεις άλλοτε τραγικές κι άλλοτε στα όρια του γκροτέσκ, έτσι που το αδύναμο ανθρωπάκι γίνεται σιγά-σιγά η προσωποποίηση της σκληρότητας κάθε μικρής κοινωνίας που πολλές φορές δείχνει μηδενική ανοχή στη διαφορετικότητα. Μπορεί τελικά κάποιος να ξεφύγει από την ταυτότητα που του έχουν προσδώσει οι άλλοι; Μπορεί ένας λούζερ να νικήσει;”
Ευτυχία Γιαννάκη:
” Το νέο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας νέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η ιστορία πυροδοτείται όταν μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή στο σκάφος της στο νότιο άκρο της Πάρου. Στόχος μου είναι ο αναγνώστης, παρακολουθώντας την εξιχνίαση του εγκλήματος να έρθει σε επαφή με την ανθρωπογεωγραφία της κλειστής κοινωνίας του νησιού, το σκοτεινό παρελθόν της, τα κλειστά στόματα, παράξενα σουβενίρ και κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, να εστιάσει στην οικογένεια που αποτελεί το τέλειο εγκληματολογικό εργαστήριο και τελικά να βουτήξει ή να καθρεφτίσει τον δικό του βυθό, εκεί που το φως μπλέκεται με το δικό του σκοτάδι. Η πλοκή, είναι το πρώτο επίπεδο της ανάγνωσης, αλλά ταυτόχρονα  ξεκλειδώνεται το κοινωνικό σχόλιο και η καταβύθιση στον ανθρώπινο ψυχισμό. Ας πούμε ότι είναι ένα αστυνομικό και για όσους δεν διαβάζουν αστυνομικά”.

σχετικα ondemand