Με τα Πόδια Μέχρι την Αλήθεια Λίνα Νικολακοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστακάκη
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Ο Γιώργος Ανδρέου στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» | 18.12.2022

O συνθέτης Γιώργος Ανδρέου καλεσμένος την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 22.00 στην εκπομπή “Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια“. Συζητά με την στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χριστακάκη για την δεύτερη ποιητική του συλλογή που ονομάζεται «Χαλίκια», εκδόσεις “Μικρή Αρκτος”.

Εκείνος ο αρχαίος Δημοσθένης (για τους δικούς του λόγους) τα χρησιμοποίησε. Εγώ για δικούς μου (όλοι οι συνειρμοί δεκτοί…), ο καθένας με το ζόρι του και τις εμμονές του. Η γραφή είναι ανάγκη για μένα – έγραψα το πρώτο μου ποίημα στην πρώιμη εφηβεία μου, πριν συνθέσω την πρώτη μου μουσική “λέει ο ποιητής και συνθέτης Γιώργος.

Στον “Απερίσκεπτο Πλοηγό” (στην πρώτη ποιητική συλλογή του Γιώργου Ανδρέου), ο δαίμονας Χρόνος συνομιλούσε με όνειρα, εφιάλτες, βιώματα και ιστορίες, ξεγυμνώνοντας αυταπάτες, επανενδύοντας αφηγήσεις ή αποκαλύπτοντας εκ νέου χαμένους ορίζοντες.

Στα “Χαλίκια” το δεύτερο βιβλίο της ποίησης ο Γιώργος Ανδρέου, επιχειρεί να ακουστεί η ποιητική φωνή του στην καθαρή άρθρωσή της, ώστε να συνομιλήσει με τον Κόσμο, μιλώντας για τον κόσμο του, για τον τόπο και το τοπίο γύρω του, για τις ευδιάκριτες πλέον ρωγμές στο συλλογικό σώμα και πνεύμα του καιρού και των επιλογών μας.

Στα Χαλίκια συγκεντρώθηκαν ποιήματα που γράφτηκαν την τελευταία πενταετία (ανάμεσα τους και κάποια που ξεκίνησαν ή έμεναν στο συρτάρι από πολύ παλιά). Ολοκληρώθηκαν μέσα στην απομόνωση και την καραντίνα της υγειονομικής κρίσης. Η διαδικασία συγγραφής τους υπήρξε παρηγορητική και θεραπευτική για τον ίδιο.

σχετικα ondemand