Θυμάστε το κέικ της μαμάς; Παρακαλούσατε κι εσείς πασαλειμμένοι με βούτυρο, ζάχαρη και κακάο για μια ακόμα κουταλίτσα πριν μπει στον φούρνο; Μοναδική η γεύση μας: την καθορίζει η ιδιοσυγκρασία και η προσωπική μας μνήμη και έχει αφετηρία την πρώτη ανάσα που πήραμε στην μητρική αγκαλιά. Παγκόσμιο γαστρονομικό φαινόμενο το να επιστρέφουμε στις παραδοσιακές γεύσεις που διαμόρφωσαν την ταυτότητά μας. Στήνουμε τη δική μας κουζίνα γεύσεων, αρωμάτων και αναμνήσεων, πρωί Σαββάτου στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
- Είναι η γεύση συναίσθημα;
- Πότε αρνείται ο εγκέφαλος να καταγράψει τα λίπη που περιδρομιάζουμε;
- Ποιο μπαχαρικό φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και ποιο τους κάνει να κλείνονται στον εαυτό τους;
- Είμαστε «γευσιγνώστες» από κούνια ή μαθαίνουμε στην πορεία;
- Ποιοι είναι «του διαβόλου οι καλογέροι» που τρίβουν το πιπέρι;
- Ποια πολύτιμη πέτρα είναι…ανυπότακτη όπως δηλώνει το όνομά της;
- Ποια «ατυχήματα» γέννησαν τη μαγιονέζα;
- Ποιο μυστικό κρύβει το μυστικό;
- Ποια «παραδείσια» -όπως την αποκαλούσαν- γειτονιά της Αθήνας σήμερα πνίγεται στον θόρυβο;
- Ποιες είναι οι «Σακκαδικές» κινήσεις και τί αποκαλύπτουν;
Και ο πίνακας. Με την υπογραφή της Briauna Hayden.
«Έχει η ζωή γυρίσματα» Μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σελίδες πολιτισμού, ιστορίες για την Τέχνη και την επιστήμη, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που οι επιλογές τους άνοιξαν δρόμους, ερωτήσεις που γεννούν αναπάντεχες απαντήσεις, σε μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, συντροφιά με τη Λίτσα Τότσκα. Όπως είπε και ο Σοφοκλής: «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως»