Αόρατη παγίδα ο χρόνος που κυλά απρόσωπα. Θέλει ένα κουβάρι η ζωή για να μη χάσεις τον δρόμο. Τέτοιο κουβάρι είναι οι γιορτές. Όπως του Σταυρού, ορόσημο μιας εποχής που γη και θάλασσα όριζαν τη μοίρα της πατρίδας μας. Αρχή της σποράς και τέλος των ταξιδιών στη θάλασσα. Με αυτήν την Ελλάδα για πυξίδα, θα ταξιδέψουμε συντροφιά, πρωί Σαββάτου (8-10) στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
- Τί συμβαίνει του Σταυρού κι άλλες τρεις φορές τον χρόνο;
- Ποιος είναι ο Λειδινός;
- Ποια ψάρια και ποιο λουλούδι πήραν το όνομά τους από τη γιορτή του Σταυρού;
- Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες δεν συμπαθούσαν τον βασιλικό;
- Ποιάς αρχαίας θεάς το μέτωπο κοσμούσε σταυρός;
- Είναι…μαγικά τα σταυροδρόμια;
- Σεργιάνι στη Σμύρνη που αγαπήσαμε. Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού η 14η Σεπτεμβρίου…
- Ποιά «ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται» και απειλούνται με εξαφάνιση;
- Πώς συνδέθηκε το κουκουνάρι με τις ερωτικές επιδόσεις των ανδρών;
- Ο Στέλιος Καζαντζίδης των μεγάλων συνθετών. Μας αποχαιρέτησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2001. Το «φαινόμενο Καζαντζίδης», 23 χρόνια μετά, εξακολουθεί να απασχολεί και να συγκινεί κι ας μην πάλεψε ποτέ για την υστεροφημία του.
Και ο πίνακας. Με την υπογραφή του Ν. Akkash.
«Έχει η ζωή γυρίσματα» Μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σελίδες πολιτισμού, ιστορίες για την Τέχνη και την επιστήμη, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που οι επιλογές τους άνοιξαν δρόμους, ερωτήσεις που γεννούν αναπάντεχες απαντήσεις, σε μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, συντροφιά με τη Λίτσα Τότσκα. Όπως είπε και ο Σοφοκλής: «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως»