Από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι την καρδιά του φθινοπώρου, ο τρύγος, τελετουργία πανάρχαια, μιλά για τον κύκλο της ζωής. Ίσως γι’ αυτό διάλεξε για θεό της τον Διόνυσο, που το όνομά του καταργεί τα σύνορα ανάμεσα στα υλικά και στα πνευματικά. «Τρυγητές των καιρών αποστάζουμε στιγμές», πρωί Κυριακής (8-10) στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
- Ποιος μύθος της Αττικής φανερώνει καχυποψία για το κρασί;
- Πού βρίσκεται το αρχαιότερο πατητήρι της Ευρώπης;
- Τί συνδέει τον τρύγο και το θέατρο;
- Πού μοιράζουν μάλλινες ποδιές Σεπτέμβρη μήνα και γιατί;
- Οι Βυζαντινοί, τι τιμωρούσαν αυστηρά στον τρύγο;
- Ποιο φυτό αγαπά τον ήλιο και το γέννησε η ερωτική απόρριψη;
- Ποιος άνεμος φυσά το φθινόπωρο κι έχει δυο ονόματα;
- Ποιο παιδί πρέπει να καλοπιάσουμε για να είμαστε χαρούμενοι;
- Τί έχει να μας πει ένα μπαλόνι;
- Ποιος συνθέτης, που θαύμαζε ο Χατζιδάκις, ταρακούνησε τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ με τις καινοτομίες του;
- Ποιο καταπράσινο τοπόσημο της Αθήνας πρωταγωνίστησε στην έξωση του Όθωνα αλλά και στο ανάθεμα του Βενιζέλου;
Και ο πίνακας. Με την υπογραφή της Σοφίας Βλάχου. Αμπέλι, βουνό και θάλασσα. Τοπίο γνώριμο, μιας πατρίδας που ταξιδεύει στον χρόνο με το αμπέλι και την ελιά της, βρεγμένη από αλμύρα και βαμμένη με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας. Η Ελλάδα που αγαπάμε αν και συχνά την πονάμε…
«Έχει η ζωή γυρίσματα» Μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σελίδες πολιτισμού, ιστορίες για την Τέχνη και την επιστήμη, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που οι επιλογές τους άνοιξαν δρόμους, ερωτήσεις που γεννούν αναπάντεχες απαντήσεις, σε μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, συντροφιά με τη Λίτσα Τότσκα. Όπως είπε και ο Σοφοκλής: «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως»