Έχει η Ζωή Γυρίσματα Λίτσα Τότσκα
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Έχει η ζωή γυρίσματα με τη Λίτσα Τότσκα | 24.02.2024

Ώρα να αφεθούμε σε καινούργιες γνωριμίες και νέες εμπειρίες! Σας περιμένω να χαθούμε σε Ανατολίτικα παζάρια με παραδείσια χρώματα κι αρώματα από μπαχάρια που μεθούν την ψυχή. Παζάρια εξωτικά και παζάρια λαϊκά αλλά και ιστορίες της ζωής γλυκές ή πικρές. Μόνο από τα παζάρια της ψυχής θα μείνουμε μακριά! Το ταξίδι μας ξεκινά Σάββατο στις 8 το πρωί με αφετηρία το Δεύτερο Πρόγραμμα και θα διαρκέσει δύο ώρες. Γιατί ούτε τα είδαμε όλα στη ζωή μας ούτε τα γευθήκαμε!

  • Από πού αντλούν το μυστήριό τους τα ανατολίτικα παζάρια;
  • Γιατί τα χρυσοπωλεία έχουν την τιμητική τους στις αγορές Ασίας και Μέσης Ανατολής;
  • Ποιος διάσημος αρχιτέκτονας που ερωτεύθηκε μία και μοναδική φορά στη ζωή του, «έχασε το τρένο» της αγάπης, επειδή άργησε να το εξομολογηθεί;
  • Γιατί τελικά δεν “χωρίζεις” ποτέ τους άνδρες που χωρίζεις;
  • Ποιο ήταν το πρώτο σκουλαρίκι που φόρεσε ο άνθρωπος;
  • Ποιο αρωματικό φυτό μιλά για μια ιστορία απιστίας;
  • Ποιος Ποντιακός χορός δεν έχει πρωτοχορευτή και παραπέμπει στην οπλιτική φάλαγγα της αρχαϊκής εποχής;
  • Γιατί οι αλχημιστές θεωρούνταν σεβαστά πρόσωπα;

Και ο πίνακας.  «The Harbour of Jaffa». Ο Γκουστάβ Μπάουερνφαϊντ (Gustav Bauernfeind) απεικονίζει μια πολυσύχναστη αγορά στη Γιάφα σε ελαιογραφία του 1887. Και σήμερα η Γιάφα είναι ένας παράδεισος για τους συλλέκτες παλαιών αντικειμένων. Το παζάρι της διατηρεί τον ανατολίτικο χαρακτήρα του. Όσο για τον Μπάουερνφαϊντ, εν ζωή ήταν ο δημοφιλέστερος οριενταλιστής ζωγράφος στη Γερμανία. Αν και πέρασε στη λήθη μετά το θάνατό του, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο όπως μαρτυρούν και οι τιμές των έργων του σε διεθνείς δημοπρασίες. 


«Έχει η ζωή γυρίσματα» Μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σελίδες πολιτισμού, ιστορίες για την Τέχνη και την επιστήμη, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που οι επιλογές τους άνοιξαν δρόμους, ερωτήσεις που γεννούν αναπάντεχες απαντήσεις, σε μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, συντροφιά με τη Λίτσα Τότσκα. Όπως είπε και ο Σοφοκλής: «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως»

σχετικα ondemand