Έχει η Ζωή Γυρίσματα Λίτσα Τότσκα
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Έχει η ζωή γυρίσματα με τη Λίτσα Τότσκα | 10.09.2023

«Όλα στο σύμπαν έχουν έναν ρυθμό, όλα χορεύουν» έχει πει η Maya Angelou. Στον χορό της ζωής και στα θρανία θα καθίσουμε -και θα «βρέξουμε» σαν πρωτάκια  την μπλούζα μας με δάκρυα- και στην παραζάλη του πανηγυριού θα χαρούμε και θα ερωτευθούμε. Καθένας με τον τρόπο και τη χάρη του. Το «μαζί» και το «εμείς» οδηγούν τα βήματά μας, 8 με 10 το πρωί της Κυριακής στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

Καλή σχολική χρονιά!

  • Τί θα μας ενοχλούσε σε μία σχολική αίθουσα της αρχαίας Αθήνας;
  • Να θυμηθούμε τους ήρωες των παλιών αναγνωστικών; 
  • Γιατί είναι γρουσουζιά να βλαστημάμε το φελέκι μας;
  • Ποια λουλούδια της παραλίας θεωρούνται ιερά από την αρχαιότητα έως σήμερα;
  • Τί σε περίμενε αν πείραζες Αθηναία στο δρόμο τον 19ο αι;
  • Ποιο αισιόδοξο τραγούδι που έγινε διεθνής επιτυχία γράφτηκε από έναν άστεγο καλλιτέχνη;
  • Γιατί μας γοητεύουν οι «καταραμένοι» και «ιδανικοί αυτόχειρες» ποίησης, λογοτεχνίας και μουσικής;
  • Στις 09.30 στη συντροφιά μας ο Δρ Χρήστος Παπακώστας,  Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αντικείμενο τη Λαογραφία και τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό. Πώς λειτουργεί ο χορός στο ελληνικό πανηγύρι; Χορεύουμε περισσότερο ή λιγότερο σε σχέση με άλλους λαούς; Τί αποκαλύπτουν οι χοροί μας; Άλλαξαν στο πέρασμα του χρόνου;

Και η εικόνα. Δια χειρός Κώστα Γραμματόπουλου, σπουδαίου ζωγράφου και χαράκτη ο οποίος φιλοτέχνησε δύο αγαπημένα αναγνωστικά: το «Αλφαβητάριον» (1949) και «Τα Καλά Παιδιά» (1955). 

«Έχει η ζωή γυρίσματα» Μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σελίδες πολιτισμού, ιστορίες για την Τέχνη και την επιστήμη, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που οι επιλογές τους άνοιξαν δρόμους, ερωτήσεις που γεννούν αναπάντεχες απαντήσεις, σε μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, συντροφιά με τη Λίτσα Τότσκα. Όπως είπε και ο Σοφοκλής: «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως»

σχετικα ondemand