Στο κατώφλι μας το πρωινό του Σαββάτου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, ο Απρίλιος. Θα διασώσει άραγε το γόητρό της η Πρωταπριλιά «με τόσα ψέματα που ντύθηκαν οι λέξεις»;
Κι ακόμη:
- Απρίλιος ή Νερώνιος;
- Γιατί το ημερολόγιο των τσιγγάνων έχει εξαιρέσει τον Απρίλη;
- Γιατί το λέμε ψέμα και τί σχέση έχει με την αλήθεια και τη μνήμη;
- Είναι… fake news το Πρωταπριλιάτικο ψέμα; Τί σχέση έχει με το ψάρεμα;
- Σε ποιο Ελληνικό νησί λένε ψέματα 1η του Μάρτη και όχι Πρωταπριλιά;
- Ποιος διάσημος ψεύτης έδωσε το όνομά του σ’ ένα ψυχιατρικό σύνδρομο;
- Τί ήταν τα Μουνίχια και οι αμφιφώνες;
- Ποια είναι η υπέρτατη αξία για τη Μαρία Πολυδούρη; Γεννήθηκε Πρωταπριλιά του 1902 και ταξιδεύουμε με ποίησή της που μελοποιήθηκε.
- Ποιο νησί του Αιγαίου ανταγωνίστηκε με τους Καμουχάδες του τα «Ottoman» μεταξωτά;
- Πότε φορούσαν ζαφείρια οι αρχαίοι Έλληνες;
- Τί σημαίνει Φεϊρούζ;
Και ο πίνακας. «Η Αλήθεια βγαίνει από το πηγάδι» του Γάλλου Jean-Léon Gérôme (1896). Σύμφωνα με μία δημοφιλή ιστορία του 19ου αι. της έκλεψε τα ρούχα το Ψέμα κι έκτοτε κυκλοφορεί ανενόχλητο ντυμένο σαν Αλήθεια. Κι όλοι αποστρέφουμε το βλέμμα στην Αλήθεια που γυμνή πια, αναζητά το Ψέμα για να το τιμωρήσει…
«Έχει η ζωή γυρίσματα» Μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σελίδες πολιτισμού, ιστορίες για την Τέχνη και την επιστήμη, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που οι επιλογές τους άνοιξαν δρόμους, ερωτήσεις που γεννούν αναπάντεχες απαντήσεις, σε μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, συντροφιά με τη Λίτσα Τότσκα. Όπως είπε και ο Σοφοκλής: «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως»