Καλημέρα Αναστασία Γρηγοριάδου
0:00
0:00 LIVE
958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

Δέσποινα Ηρακλέους “Τα παπούτσια της δασκάλας” | Καλημέρα – 958fm | 13 Οκτωβρίου 2023

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Δέσποινα Ηρακλέους για το βιβλίο “Τα παπούτσια της δασκάλας” (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο)

“Τα παπούτσια της δασκάλας”
κείμενο: Δέσποινα Ηρακλέους
εικονογράφηση: Χρύσω Χαραλάμπους
εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Η Σόφη είναι σίγουρη πως η καινούργια δασκάλα κρύβει πολλά μυστικά.
Οι ψίθυροι στο σχολείο φουντώνουν.
Δεν θ’ αφήσει όμως τη μαμά και τη γιαγιά της, τα μαθήματα μπαλέτου και πιάνου, να εμποδίσουν την έρευνά της.
Τι θα αποκαλύψουν τα παπούτσια της δασκάλας;
Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία της Ντόρις Μυριανθέα, που είναι δασκάλα Ειδικής Αγωγής σε σχολείο της Λευκωσίας και Διεθνής Διαιτητής.
Η Ντόρις δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει στους μαθητές και τις μαθήτριές της: “Μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις, φτάνει να δουλέψεις πολύ. Και να μην αφήσεις κανέναν να σταματήσει τα όνειρά σου.”
Γράφει η Δέσποινα Ηρακλέους: «Αφιερώνω αυτό το βιβλίο στα παιδιά που προσπαθούν να καταλάβουν τις δασκάλες και τους δασκάλους τους και στα παιδιά που ονειρεύονται – δηλαδή σε όλα. Ιδιαίτερα όμως το αφιερώνω στην Ντόρις, που ακολουθεί τα όνειρά της στο χώρο του ποδοσφαίρου, ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Για όλες εκείνες τις φορές που δέχτηκε λεκτική και ψυχολογική βία στα γήπεδα, για τις φορές που ήρθε με τραυματισμό στο σχολείο μετά από έναν αγώνα αλλά μοίρασε τις πιο μεγάλες αγκαλιές στα παιδιά, για τις ατέλειωτες ώρες προπόνησης το πρωί πριν έρθει στο σχολείο και το βράδυ αφού διορθώσει τα γραπτά των παιδιών, για όλες τις φορές που είπε ότι θα τα παρατήσει αλλά δεν το έκανε, για τη δύναμή της που τη θαυμάζω τόσο πολύ!»


η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/10/23
εκπομπή “καλημέρα” στον 9,58fm της ΕΡΤ3, επιμέλεια-παρουσίαση: Αναστασία Γρηγοριάδου
 
 
 
 

σχετικα podcasts