Καλημέρα Αναστασία Γρηγοριάδου
0:00
0:00 LIVE
958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

“Σαν διακοπές ρεύματος” & “Όταν μεγαλώσω θα σας πω” | Καλημέρα με βιβλία για παιδιά – 958fm | 02 Ιουνίου 2023

Στο πρώτο ημίωρο της εκπομπής, συνέντευξη με την Άλκηστη Χαλικιά για το βιβλίο της “Σαν διακοπές ρεύματος” σε εικονογράφηση της Μάριας Μπαχά (εκδόσεις Ίκαρος)

λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Άγγελος, μετακομίζει με τους γονείς του σε ένα ορεινό χωριό μακριά από την πόλη. Εκεί, ανακαλύπτει ένα σχολείο διαφορετικό, εξερευνά τη φύση και κάνει νέους φίλους. Η ζωή στο βουνό είναι συναρπαστική και για τον Άγγελο συχνα και πρωτόγνωρη. Κάπως σαν «διακοπές ρεύματος».
Την έκδοση εικονογραφεί η Μάρια Μπαχά και τη συνοδεύει μουσικό CD με δεκατέσσερα τραγούδια σε στίχους της Άλκηστης Χαλικιά, μουσική της Μέλπως Χαλκουτσάκη και του Πέτρου Σταμέλου. Τραγουδούν ο Βαγγέλης Γερμανός, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Φώτης Σιώτας, o Άλκης Κανίδης, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, ο Αλέξης Ιωάννου, η Διονυσία Παπούλη, η Λουίζα Στεφανοπούλου, και το μουσικό σχήμα «Εκτός τροχιάς»
 
Στο δεύτερο ημίωρο της εκπομπής συνέντευξη με την Έφη Λαδά για το βιβλίο της “Όταν μεγαλώσω θα σας πω” (εκδόσεις Ψυχογιός)

λίγα λόγια για το βιβλίο
Η μικρή Λουίζα κάνει πολλά πράγματα, κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Παρατηρεί τις κάμπιες, δοκιμαζει τα ρούχα της μαμάς της, βιάζεται να μαθει να γραφει και να διαβαζει, τραγουδαει στο μπαλκόνι, σώζει και φροντίζει ζώα, παρατηρεί το φεγγάρι και τα αστερια, χοροπηδαει κατω απο τη βροχή, ζωγραφιζει και γραφει παντου, όλο ψάχνει, όλο ρωτάει, όλο κατι βρίσκει. Κι όταν οι άλλοι ψαχνουν να βρουν μα ποια είναι τελος πάντων η κλίση της κι αναρωτιούνται για το μέλλον της και τη ρωτούν “τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;”, εκείνη ξέρει πως αυτό που έχει σημασία είναι τώρα να ζει το τώρα. Κι όταν μεγαλώσει θα δει “τι θα γίνει”.
Όλα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή. Τώρα σημασία έχει να είναι παιδί. Όσο για το τι θα γίνει μετά; Ε, αυτό θα μας το πει όταν μεγαλώσει
 
Η εκπομπή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
εκπομπή “καλημέρα” στον 9,58fm της ΕΡΤ3, 11:00-12:00, επιμέλεια-παρουσίαση: Αναστασία Γρηγοριάδου

σχετικα podcasts