Διαμάντια Γιάννης Σημαντήρας
0:00
0:00 LIVE
958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

δΓιαμάντΓια με τον Γιάννη Γ. Σημαντήρα | 13 Mαΐου 2024

pοt-pot // Nicolette & The Nobodies: ‘The Long Way’ (Apr12, 24) // Various Artists: ‘Punk Floyd – A Tribute To Pink Floyd’ (May03, 24)

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ οι τριπαριστοί ψυχεδελιστές; Λέγονται pοt-pot, και έχουν και καπελάκι στο πρώτο ‘pot’. Oι pοt-pot είναι, λέει, από το Cork τής Ιρλανδίας και τη Λισαβόνα τής Πορτογαλίας. Drone, επαναλήψεις μοτίβων και εμμονές σε μουσικές φράσεις, kraut, τα μινιμαλιστικά αναπτύγματα των Spacemen 3, υπνωτικοί ψυχεδελισμοί, όλα έχουν θέση στο κοκτέιλ τού ήχου των pοt-pot. Ο δίσκος των pοt-pot, από τον οποίο έχουμε αντλήσει τα αποψινά δύο εναρχτήρια track μας, είναι το ‘Going Insane’ και βγήκε στις 24Απριλίου24. // Η Nicolette Hoang είναι από τη μικρή καναδέζικη πόλη Guelph, στο Ontario, όπου βρέθηκαν οι Βιετναμέζοι γονείς της, έχοντας μεταναστεύσει δια θαλάσσης κατά τον Πόλεμο του Βιετνάμ. Εκεί στο Guelph συν-διευθύνει ένα μαγαζί με οπτικά, το οποίο ίδρυσε ο πατέρας της. Οδηγεί η Νικολέττα μας τους Nobodies, και μαζί παίζουν παλιομοδίτικη στον ήχο, αλλά τόσο φρέσκια συνάμα, country, αλά Tammy Wynette και Neko Case. Το πρώτο άλμπουμ τους η Nicolette και οι Nobodies το ετοίμαζαν δέκα ολόκληρα χρόνια, και βγήκε επιτέλους στις 12Απριλίου φέτος. Κυλάει νεράκι και ακούγεται μονορούφι. Aκούσαμε το μικρότερο σε χρονική έχταση τραγούδι από το πρόσφατο και πρώτο άλμπουμ τής Nicolette και των Nobodies, τον δίσκο ‘The Long Way’ και συνεχίσαμε τη βόλτα μας στο εν λόγω άλμπουμ, επιλέγοντας να μεταδώσουμε και το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι τού δίσκου, που είναι και το πιο συναρπαστικό σε εξέλιξη: το ‘Ready Or Not’. // Το punk συναντά το prog στην κατάφορτη με ωραίες στιγμές συλλογή / αφιέρωμα στους Pink Floyd, το επιτυχώς επονομαζόμενο ‘Punk Floyd – A Tribute To Pink Floyd’, το οποίο ρίχτηκε στη μάχη τού λιανεμπορίου στις 3Μαΐου. Εδώ, πανκογκρούπ που ανήκουν ήδη στη σφαίρα τού θρύλου, προσθέτουν τις δικές τους πινελιές σε χιλιομυριοακουσμένα τραγούδια των Πινκ Φλόηντ. Όλες οι ηχογραφήσεις είναι αποκλειστικά και μόνο στη συλλογή, λέει η γνωστή αμερικανική εταιρεία Cleopatra που το εξέδωσε. Ακούσαμε τους Anti-Nowhere League να πειράζουν το ‘Hey You’ και στη συνέχεια τσεκάραμε τη χειρουργική επέμβαση των U.K. Subs στο ‘Comfortably Numb’. Καλή φάση.

σχετικα podcasts