958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

δΓιαμάντΓια με τον Γιάννη Γ. Σημαντήρα | 08 Νοεμβρίου 2023

 
Saint Nicotine new EP + κασέτα στην κάμερα // The Dwarves: ‘Roxette’ (single Nov03, 23) // Highway 61(led by Frank Meyer): ‘Driving South’ (Apr07, 23) // Barbara Manning new stuff!

 

SAINT NICOTINE: Eίναι από τη Θεσσαλονίκη, και είναι δύο: ο Βασίλης Δερέμπεης, που αναλαμβάνει το μπάσο, κι ο Φώτης Μαυρουδάκης, που κρούει τύμπανα. Aπό το νέο EP τους, ‘And then comes revenge’, βγαλμένο στις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή ανεβασμένο στο μπάντκαμπ στις 14 Οκτωβρίου, επιλέξαμε το κομμάτι ‘Holy Nothing’, για πρώτο στην αποψινή έκδοση των δΓιαμαντΓιών, της απαιτητικής-έως-ιδιότροπης εκπομπής μας. Eυχαριστούμε τον Βασίλη Δερέμπεη από τούς Saint Nicotine για την αποστολή μπαντκαμπικού κωδικού για κατέβασμα (δεν θα πάψουμε να επαναλαμβάνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο: θα δίνουμε προτεραιότητα σε όσους μουσικούς στέλνουν τα πονήματά τους κατά αυτόν τον τρόπο ή με CD όπου αυτό υπάρχει, και όχι με ένα άψυχο λινκ, που άλλοτε λήγει και κατά κανόνα χάνεται στους λαβυρινθώδεις διαδρόμους των απανταχού ηλεκτρονικών αποθηκών), και, μάλιστα πρέπει να συμπληρώσω ότι ο Βασίλης είναι από τούς λίγους μουσικούς στην Ελλάδα που είναι τόσο εξοικειωμένος με τη διαδικασία και έκδοσης και διασποράς των κωδικών στα διάφορα ειδικά σάητ, αλλά και γενικά έχει μάθει να δουλεύει το μπάντκαμπ, και κάτι ακόμα: από τη θεσσαλονικιώτικη Smash Records έχουν βγει σε κασέτα τα τρία πρώτα EP Saint Nicotine, και δείξαμε και την εν λόγω κασέτα στην κάμερα που μας στρημάρει «ζωντανά» με βίντεο από το ιντερνετικό λινκ https://studio958.ert.gr. // Aθάνατοι Dwarves. Παρέστησαν με το νέο σινγκλάκι τους, ‘Roxette’. Βγήκε αυτές τις μέρες και μας προετοιμάζει (και αυτό, όπως και τα προηγούμενα, ‘We Will Dare’ και ‘Voodoo’, αυτό μόνο σε βίντεο το έχουμε βρει) για το νέο στούντιο άλμπουμ τους (‘The Concept Album’), το οποίο προμηνύεται αστεράτο, και αδημονούμε να το μεταδώσουμε στην ολότητά του, βγαίνει στις 17 Νοεμβρίου. Α! Τη σκηνοθεσία τού κωμικού σπλάτερ βίντεο υπογράφει ο Frank Meyer των Streetwalkin’ Cheetahs, ο οποίος γράφει και βιβλία, και -πέραν των Cheetahs- είναι μέλος των σληζάδων Trading Aces, αλλά και των μπλουζορόκ κι ενίοτε φανκ Highway 61. // Δοκιμάσαμε και τους θελκτικότατους Highway 61 τού ρέκτη Frank Meyer, μέσω δύο επιλογών από το φετινό άλμπουμ τους, ‘Driving South’. // Νέο τραγούδι (‘Ι’m Running’) από την πολυαγαπημένη μας Barbara Manning, ενόψει νέου δίσκου! Συγκίνηση. Συγκίνηση και αδημονία για το άλμπουμ.

σχετικα podcasts