958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

δΓιαμάντΓια με τον Γιάννη Γ. Σημαντήρα – 18 Οκτωβρίου 2023

 
Sugar Tradition: ‘More Sugar’ (Oct13, 23) vs Sugar Factory: ‘Trouble Times in Waveland’ // Carla Olson’s ‘Have Harmony, Will Travel 3’ (out Oct20, 23) // NiteTrain: ‘tracks’ (Sept11, 23) (feat. Carla Olson on a bonus track)

 

ROCK ’N’ ROLL, R&B και garage punk. Βασικές και σταθερές αξίες για τις ζωές μας. Αξίες τις οποίες κατέχουν στο έπακρο και υπηρετούν με πάθος οι Sugar Tradition, με ένα τραγούδι από το νέο μίνι-άλμπουμ των οποίων, ‘More Sugar’, ξεκινήσαμε το κυνήγι μας για το ωραίο στη νέα δισκογραφία. Οι διαπρύσιοι ετούτοι τού ροκενρόλ κήρυκες δεν θα μπορούσαν παρά να είναι από το Detroit, και, σε περίπτωση που αυτό δεν έγινε αντιληπτό, παραθέσαμε και δεύτερο πειστήριο. Kι αν οι, εις διπλούν, εναρχτήριοί μας Sugar Tradition, που είναι τρίο, έχουν για έδρα τους το Detroit, το συγκρότημα που τους διαδέχτηκε στην παιζωλίστα μας, κι αυτοί Sugar, Sugar Factory, είναι από το Κιλκίς, κι έχουν σκαρώσει ένα από τα πιο πλήρη σε κάθε τομέα, ξεκάθαρα εμπνευσμένο και άρτια υλοποιημένο, έργα τού 2023: το ‘Trouble Times in Waveland’. Eυχαριστούμε την ομάδα τής Carla Olson για την αποστολή τού νέου άλμπουμ της, ‘Have Harmony, Will Travel 3’, το οποίο βγαίνει στις 20 Οκτωβρίου 2023, αλλά εμείς εξασφαλίσαμε το ελεύθερο να το παρουσιάσουμε ήδη από απόψε. Στην πορεία τής Carla Olson έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στα δΓιαμάντΓια. Στο τρίο των Nitetrain συναντάμε έναν συνεργάτη τής Carla Olson, τον Todd Wolfe (vocals, guitars & mandolin). Οι Nitetrain έχουν βγάλει, στις 11Σεπτεμβρίου, ένα γεμάτο και παιχτικά συμπαγές, ακόμα και για μας που δεν είμαστε αφοσιωμένοι στο blues-rock ιδίωμα, άλμπουμ, με τίτλο ‘Tracks’, το οποίο επισκεφτήκαμε για δύο τραγούδια, ένα με τη σπουδαία Susan Cowsill κι ένα με την Carla Olson. Aυτές ήταν οι απολύτως νέες είσοδοι στην παιζωλίστα μας για απόψε. Συνεχίσαμε -και φτάσαμε έως το τέλος- με ακούσματα που έχουμε μεταδώσει και σε προηγούμενα επεισόδιά μας, κάποια από τα οποία όμως πολύ φρέσκα, γιατί για πρώτη φορά συγκρουστήκαμε μαζί τους στον αέρα τού 958 μόλις χτες, όπως το με ζέση προτεινόμενο άλμπουμ ‘Homeland’ των Valia Calda.

σχετικα podcasts