958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

δΓιαμάντΓια με τον Γιάννη Γ. Σημαντήρα – 16 Οκτωβρίου 2023

 
The Fugs: ‘Dancing In The Universe’ (brand new album, 2023) // The Fugs: ‘First Album (1965)’ // 33 Lovers: ‘Ghost Flower’ (Oct13, 23) // Underneath the cobweb: ‘Overdraft’ (Sept22, 23)

 

KAI EINAI KAI ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, και ίσως και παραπάνω από «πολύ καλό», αυτό το νέο (ναι, ολόνεο!) άλμπουμ των ιστορικών Fugs, το οποίο έχουμε σε ψηφιακή μορφή, και απόψε πρωτοήρθαμε σε δημόσια επαφή μαζί του, όλοι μας που έχουμε δέκτες συντονισμένους και αφτιά στραμμένα στον 95,8FM τής ΕΡΤ3. Ο δίσκος λέγεται ‘Dancing In The Universe’, επακριβώς δεν έχουμε καταλάβει αν έχει βγει κι αν διανέμεται, έχει τυπωθεί -από όσο βγάζουμε νόημα- σε σιντί, αλλά δεν έχει ανέβει στις πλατφόρμες τις ιντερνετικές, είχε κι ένα ατύχημα αυτοκινητικό ο Ed Sanders, o βασικός Fug, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του, το οποίο περιπλέκει και καθυστερεί την κατάσταση… είναι προχωρημένης ηλικίας, έχει γεννηθεί το 1939, μεγάλη ιστορία οι Fugs, θα τη διηγιόμαστε λίγο-λίγο τα βράδια στις εκπομπικές, εναέριες συναντήσεις μας στα ερτζιανά… Mε περηφάνια και χαρά, παρουσιάζουμε το νέο άλμπουμ των πρώτων undergroundάδων The Fugs. Απόψε, σερβίραμε δύο επιλογές από το φετινό ‘Dancing In The Universe’, το οποίο, θα ξαναπούμε, δεν υπάρχει στις πλατφόρμες, μόνο ο Ed Sanders έχει ολόκληρα κουτιά από το CD, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, και τα πουλάει χέρι-χέρι, σε συναυλίες; κάτι τέτοιο… Ε, μετά από όλα αυτά, νιώσαμε υποχρεωμένοι να οπισθοχωρήσουμε χρονικά στο θρυλικό, ημιάμουσο, κι όμως τόσο σπουδαίο, Πρώτο Άλμπουμ των Fugs από το 1965. Επανήλθαμε στην εποχή μας και συνάμα στα πάτρια εδάφη για χάρη των 33 Lovers και των Underneath the cobweb. 33 Lovers: το όχημα του frontman και τραγουδογράφτη, Στράτου Κύρη. Το ‘Ghost Flower’ αποτελεί το πρώτο τους album, και βγήκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. DIY αισθητική. Μελωδική, σύγχρονη ψυχεδέλεια. Ηδύτητα. Μελωδίες αισθαντικές. Ποπ απαιτήσεων, ας πούμε, για να μην μακρηγορούμε. Όχι πολύ-πολύ μακριά, χοντρικά μιλώντας, κινούνται και οι επόμενοι στην παιζωλίστα μας, οι οποίοι έχουν για έδρα τη Θεσσαλονίκη… και λέγονται Underneath the cobweb. Βουτήξαμε στο πολύ πρόσφατο πρώτο άλμπουμ τους ‘Overdraft’, και ανασύραμε στην επιφάνεια το τραγούδι ‘Wild Air’. O Tάσος Ρήτος και η Φαίη Νάση έχουν δώσει μορφή στο υλικό τους με πολύ μεράκι.

σχετικα podcasts